Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

OBVESTILA


OBVESTILO staršem o ponovnem odprtju vrtcev od 26. 1. 2021

Spoštovani starši,

Slovenija je na nacionalni ravni prešla iz črne v rdečo fazo, zato se v torek, 26. 1. 2021, ponovno odpirajo vrtci, kar velja tudi za našo regijo.

Načrt zagotavljanja dela v vrtcu Vransko in Tabor v času koronavirusa za starše

Z upoštevanjem priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki so nastala v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo (MIZŠ), bomo v največji možni meri zmanjšali tveganje za možnosti prenosa okužb in vzpostavili varno in spodbudno okolje.  To nam bo uspelo le z vašim sodelovanjem.

Zaradi organizacije dela vrtca in naročila hrane in vse ostale logistike vas prosimo, da vzgojiteljicam vaših otrok podate informacijo, ali s torkom, 26.  1. 2021, potrebujete varstvo za svojega otroka in hkrati javite, od kdaj do kdaj bo otrok obiskoval vrtec, saj bomo zaradi upoštevanja priporočil NIJZ in zagotavljanja pravic zaposlenih prilagodili poslovalni čas vrtca. V primeru, da bo vaš otrok pričel obiskovati vrtec, nam nujno do roka posredujte IZJAVO – ZDRAV OTROK. Posredujte jo vzgojiteljici na elektronski naslov ali v e-Asistenta.

Svojo namero javite z izjavo najkasneje do petka,  22. 1. 2021, do 10. ure.

Starši, ki boste s 26. 1. 2021 ponovno vključili svoje otroke v vrtec, boste dolžni plačevati vrtec, vsi ostali, ki pa boste svoje otroke še obdržali doma, boste plačila oproščeni, saj Vlada RS pripravlja PKP 8, ki bo omogočal, da boste starši, ki otrok v času epidemije ne boste pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila (Okrožnica št.: 6030-2/2021/4).

Hkrati vam sporočamo, da bo v ponedeljek, 25. 1. 2020, zagotovljeno samo nujno varstvo za trenutno vključene otroke.

Lepo vas pozdravljamo.

Pom. ravnateljice: Mojca Brglez, mag. manag.

Ravnateljica: Majda Pikl, univ. dipl. ped.

IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V NUJNO VARSTVO, za zajezitev širjenja COVID- 19

______________________________________________________________________________

 

SPET V VRTCU

»Kdor čaka, dočaka«, pravi star slovenski pregovor. Cele tri mesece je bil zaradi epidemije vrtec zaprt, sedaj, pa smo spet nazaj.

Preberite več

Vrtec v času epidemije

Pred jesenskimi počitnicami smo znova zaprli vrata našega vrtca zaradi epidemije koronavirusa. Večina otrok je ostala doma, nekaj jih je obiskovalo nujno varstvo v vrtcu na Vranskem.

Preberite več

Tradicionalni slovenski zajtrk - medeni zajtrk - 20. 11. 2020

Čeprav se letošnje leto ni začelo tako kot bi si želeli in je epidemija povzročila marsikatero nevšečnost, ostajajo na Čebelarski zvezi Slovenije pozitivni in so se tudi v tem letu pripravili na skupen tradicionalni zajtrk, ki bo potekal v petek, 20. novembra, v sklopu že 10. tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Preberite več

RAZISKUJEM IN SE UČIM

Jesenska potepanja in raziskovanja gozda sta nam prinesla veliko lepih in uporabnih izkušenj. Gozd smo zaznavali z vsemi čutili. Vreme je bilo večinoma sončno in toplo, tako da smo v gozdu ostajali dlje časa. Za nas pa ni bilo ovir tudi na vetroven dan.

Preberite več

Oglejte si starejše objave >>

Šola za starše: Pozitivna psihologija

V februarju vabimo starše, da se pridružite brezplačnim predavanjem Šole za starše, ki jo organizira Pozitivna psihologija za boljše življenje.

Preberite več

Prošnja za sodelovanje v raziskavi o tem, kako otroci doživljajo in preživljajo čas v karanteni oziroma zaprtje vrtcev in šol

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani v okviru Oddelka za psihologijo izvaja raziskavo o tem, kako otroci doživljajo in preživljajo čas v karanteni oziroma zaprtje vrtcev in šol.

Preberite več

Spoštovani starši!

Skladno z zapisanim Vrtec Vransko-Tabor ostaja zaprt tudi v času od 16. do 27. 11. 2020 in bo v tem obdobju izvajal programe v zmanjšanem obsegu. Deloval bo samo v obstoječih razpisanih oddelkih, ki zagotavljajo le nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

Preberite več

Spoštovani starši!

Vrtec Vransko-Tabor ostaja zaprt tudi v tednu od 9. do 13. 11. 2020. Vlada v zvezi s tem staršem še vedno daje možnost koriščenja nadomestila za varstvo otrok za zagotavljanje varstva doma, plačila vrtca pa boste za ta čas, ko otrok ne bo hodil v vrtec, oproščeni.

Preberite več

Oglejte si starejša obvestila >>