Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

17. BIENALE EX LIBRIS HLOHOVEC

Med 3. in 5.oktobrom 2019 smo se z učenci in mentorji slovenskih osnovnih šol (II. OŠ CELJE, OŠ FRANCA ROZMANA STANETA MARIBOR, OŠ DR. BOGOMIRJA MAGAJNE DIVAČA, OŠ KAJETANA KOVIČA POLJČANE, OŠ VRANSKO-TABOR) udeležili 17. Bienala Ex Libris HLOHOVEC na Slovaškem. Tema bienala je bila Let’s return to the fairy tale (Vrnimo se k pravljicam).Otroške ekslibrise je sprejela in izbrala petčlanska komisija (Víťazoslav  Chrenko, Karol Felix, Andrea Geseová, Radoslava Hrabovská in Helena Pekarovičová).
Bienale je mednarodno, sodelovalo pa je 16 držav (Argentina, Belorusija, Češka, Estonija, Litva, Latvija, Madžarska, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Taiwan, Turčija, Ukrajina, Slovaška in Slovenija). Na bienale so prispeli 1503 prispevki. Učenci so tekmovali v različnih kategorijah in za svoje male grafike (ekslibris) prejeli nagrade. Nagrajenih je bilo 70 otroških ekslibrisov. 
Tillen Lešnik Pikl, devetošolec Osnovne šole Vransko-Tabor je prejel častno nagrado. 
Nagrajenci so bili povabljeni na tridnevno srečanje. Organizatorji (ELAP Hlohovec, ga. Helena Pekarovičová) so zastavili zelo dober program s pestrimi delavnicami grafike in slikanja. Pripravili so bogat kulturni program, kjer so predstavili svojo folkloro in običaje. Na gradu v Hlohovcu smo se udeležili otvoritve samostojne razstave člana komisije, Karola Felixa. Obiskali smo tudi Bratislavo, kjer smo obiskali Bienale ilistracij in del čudovitega mesta. 
Vsem nagrajencem in mentoricam še enkrat iskreno čestitam in si želim, da bi ta nepozabna izkušnja ostala vsem nam v lepem spominu. Na svoje delo smo upravičeno ponosni prav vsi. 


Tina Žličar, mentorica