Olimpijske igre nove dobe

776 pred našim štetjem so bile prve olimpijske igre. Prve novodobne poletne olimpijske igre pa so se pričele 1924 leta. Prve zimske novodobne igre pa so bile 1896. Vse igre so zaznamovali športniki, olimpijski ogenj, olimpijski žar, olimpijski dopingi, olimpijski otroci …

Tukaj pa že prihajajo prvi olimpijci. To so nastopajoči vranski umetniki. Na slavnostni otvoritvi zimskih olipijskih iger v pjongčangu so pripravili umetniški program. Prvošolci so na teh igrah pustili poseben pečat. V svojih opravah predstavljajo, da je šport tisti, ki združuje, ki povezuje, ki premaguje meje zmogljivosti in odganja doping in nešportno tekmovanje.

Učenci 2. A-razreda smo se tokrat v zimske športnike spremenili,
da bi na olimpiskih igrah v Koreji kakšno medaljo osvojili.

2.b na olimpijske v Pjongčang smo prišli, da bomo medalje po vrsti pobirali, z zastavo najvišje vihrali in kdor ne skače ni slovenc kričali, da bomo na koncu spet brez glasu ostali. Naši športniki naš ponos, verjamemo v vas.

Tretješolci smo letos soohorangi, beli tigrčki, ki so letos maskota olimpijskih iger v Pjongčangu.
Nasmejani mladiček belega tigra, gre sicer za eno najredkejših zveri, ki ima v južnokorejskem ljudskem izročilu prav poseben simbolni status svete živali, je svoje ime dobil iz skovanke korejskih besed za zaščitnika in tigra. Naravna sivo-bela barvna kombinacija kožuha belega tigra simbolizira tudi sneg in led, torej glavni značilnosti zime ter podlagi, na katerih bodo tekmovali športniki na zimskih olimpijskih igrah.
Prikupne bele tigrčke spremljajo naši pogumni zimski športniki.

V 4.a je na programu podelitev medalj najuspešnejšim tekmovalcem: hokej na ledu, rolkanje po ledenih zaplatah, smučanje, kolesarjenje po triglavskem ledeniku…

Glavna maskota letošnjih zimskih olimpijskih iger je beli tiger soohorang . Temu se bodo pridružili tudi naši predstavniki živalskih skupin. Pozdravite te štirinožne živali muce, miši, tigri, lisjaki, medved in orel, ki se bodo letošnji maskoti pridružili na olimpijskih igrah. Nekatere bodo navijale, nekatere tekmovale. Izdelale pa so si svoje navijaške rekvizite, posebej oblikovane zastave ponos 4. B-razreda.

5.a predstavlja olimpijske simbole, olimpijski ogenj in olimpijske kroge, ki predstavljajo zvezo petih celin in srečanje športnikov celega sveta. V krogih so povezani. Ter venček na glavi, pravi venček iz oljke, ki izvira iz antične grčije.

6.a predstavlja zgodovino zimskih olimpijskih iger v lego izvedbi.
Na zadnji strani kock bodo prikazani plakati nekaterih oi od 1924 naprej. Med njimi tudi Sarajevo.
Z lego lahko ustvarimo nepredstavljive stvari. Celo sestavimo zgodovino.

6.b so smučarski skakalci. Ponos naše slovenske dežele je ekipa šestih bratov Prevc in navijači…

Vranski pustni karneval, ni nikoli kakšen škandal. Mi smo navijači,
nikakršni bahači. Res, da nas je malo, a za Slovenijo se bo dobro navijati dalo.
mi smo 7. A, najboljši navijači širnega sveta, saj z Vranskega smo doma.

Mi smo 8.a in predstavljamo 1. Grške olimpijske igre. Smo prižigalci ognja in nosimo bakle miru. Vse golobčke miru pa dobite v Piceriji Golobček…

8. B smo navijači – zvesti nastopači. Z varnostniki spremljamo našo prelestno olimpijsko drsalko Sarino Češkovo. Na tej olimpijadi je poskrbljeno tudi za dobro slovensko hrano. Pri naših ponujalcih lahko dobite mastno slastno kranjsko klobaso in kiso zelje.

9.a zdaj smo prispeli iz Pjongčanga prileteli. Najbolj zvesti navijači danes smo tu vaši zabavljači. Danes se bomo Brglezovih krofov nažrli in od smeha skoraj umrli….