Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

BILI SMO V ŽIVALSKEM VRTU

V ponedeljek smo šli v živalski vrt. Najbolj mi je bil všeč morski lev. Na smrčku je vrtel košarkarsko žogo. Okoli vratu sem imel kačo. Povedali so nam, da so šimpanzi zelo močni.

Blaž Blagotinšek, 1.c

Na začetku smo se slikali pri biku, bil je kip. Všeč mi je bilo, ko sem imel kačo okoli vratu. Najbolj sem si zapomnil papigo. Opazovali smo labode in male opice. Potem smo šli do nojev. Črn noj je fant, rjav noj je nojevka. Ogledali smo si žirafe. Imajo zelo dolg vrat. Pav, ko razpre peresa, se pokaže punci. Videli smo dva tigra. Fantu je bilo ime Vito, punci pa Vita. Zanimiv je bil leopard in mali pujski.

Jurij Juhart, 1.c

Všeč mi je bilo, ko je morski lev vrtel žogo na nosu. Opazovali smo risa, ki je šel na drevesno hiško. Všeč mi je bilo, ko sta se žirafi butali. Pogledat smo šli slona in videli smo, ko se je noj pokakal.

Enja  Gaber , 1.c

Srečo smo imeli, da smo videli risa. Všeč mi je bilo, ko nam je šimpanz pokazal rit. Videli smo morskega leva, kako je skočil skozi obroč. Všeč mi je bilo, ko smo spoznali Cvetka in Rastka. To sta žirafi. Opazovali smo surikato pri kopanju. Prašiči v živalskem vrtu so imeli  mladičke, sedem pujskov in eno pujso. Videli smo svizca in pava, ki se je sprehajal. Opazil sem kravo, ki je lovila kozo. Bilo je zelo vroče.

Jaro Petrovič Poljanec, 1.c

Všeč mi je bila predstava morskega leva. Nisem si mislila, da bo kača v živalskem  vrtu. Sem mislila, da bo le ena žirafa, ne dve. Všeč mi je bilo, ko smo v roki držali ščurka. Zanimivo mi je bilo, ko se je ris skrival v gozdu.

Naja Ropas, 1.c