Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Dragi starši.

Vrtec je zaprt, vsak je na svoji strani, upam da na varnem, vsak v svojem domu. Trenutno situacijo nihče ni izbral, pa se kljub temu moramo spopasti z njo, vsak po svoje in vsi s poglavitno mislijo, da gre tokrat resnično za naše zdravje in preživetje. Še bolj kot sicer, zato prihajajo na plan vrednote, ki nas poleg zdravja delajo razumne, ljubeče, razumevajoče, sodelovalne, tolerantne, iznajdljive, prilagodljive idr.

Čeprav so vhodna vrata vrtca zaklenjena, se v teh dnevih verjetno velikokrat spomnimo drug na drugega. Zato smo v našem kolektivu prišli do ideje, da vsaj nekoliko povežemo niti sodelovanja z vami in vas opogumimo, ter vam ponudimo vsak teden nekaj možnosti, idej, kako lahko s svojimi otroki preživite čas izolacije.

Ker vemo, da je ta trenutek marsikdo od vas obremenjen s pomočjo šolskim otrokom pri učenju na daljavo, si nikakor nismo zadali, da bodo naloge, ki bi bile za vas strogo obvezujoče, morda pa vendarle komu ponudijo idejo, kaj bi še počeli. Če se boste nalog lotili, ste prisrčno vabljeni tudi s kakšno povratno informacijo. Kakšen komentar, fotografijo, zvočni posnetek idr. lahko posredujete našim pedagoškim delavcem na skupne maile po enotah, z veseljem jih bomo pogledali.

Za zaključek vam naj še zaželim vsem skupaj, da se res dobro zavemo, da je izolacija ključen korak pri omejevanju virusnih obolenj, zato velja v izredni situaciji potrpeti. Sedaj je veliko več priložnosti za pogovore o dejstvih in strahovih, rutino lahko nekoliko prilagodimo glede na potrebe otrok, ki so v tem času doma. Če imate možnost, poskrbite tudi za potrebno gibanje, kar nekaj idej za raznolikost boste dobili tudi od mojih kolegov. Včasih bo pomagal tudi kotiček za umik, kjer se bo lahko otrok po možnosti zatekel v kakšni »bunker«, pa čeprav bo samo na mizo dal kakšno rjuho, bo zanj lahko to trdnjava, grad, ali vesoljsko plovilo….Prednosti sodobne tehnologije pa lahko izkoristimo, da ostanemo v nenehnih stikih s prijatelji, družino in sorodniki. Druženja nam ta trenutek najbolj manjka, vendar glejmo na to optimistično, da bomo, ko bo čas za to, lahko medsebojne stike nadoknadili in se veselili skupaj zmage nad koronavirosom. In do tega bomo prišli samo, ČE BOMO OSTALI DOMA.

Želim vam veliko zanimivega improviziranja za domačimi zidovi, na varnem in ostanite zdravi!

Tudi optimizem, prijaznost in dobrota so na srečo nalezljivi – ne le virusi. Bodimo zgled otrokom!

Berite nas na spletni strani, pod zavihkom ZA STARŠE, kot tudi SVETOVALNI KOTIČEK, ter na eAsistentu na OGLASNI DESKI.

Če želite biti v stiku z nami, pa nam kakšno povratno informacijo lahko pošljite na:

vzgojiteljice.vransko@gmail.com in

vzgojiteljice.tabor@gmail.com

Pripravila: Mojca Brglez, pom. ravnateljice                        
Ravnateljica: Majda Pikl, univ. dipl. ped.