Ekskurzija tretješolcev

Šolsko leto se bliža koncu in s tem je prišel trenutek, ko smo se tudi tretješolci odpravili na zaključno ekskurzijo, ki je bila nadvse poučna, saj so učenci utrdili znanja o življenju naših prednikov, se seznanili s proizvodnjo čokolade in od blizu spoznali jelene. Več o dogodku so zapisali tretješolci sami.

1. 6. 2017 smo imeli ekskurzijo.
Najprej smo šli na kombi, peljali smo se 1 uro in 15 minut do Muzeja na prostem Rogatec. Tam smo najprej pojedli malico, nato smo imeli delavnice.
V 1. delavnici smo si izdelali obesek za verižico iz ovčje volne, lesene kroglice, domačega mila in majhnega koščka pisane volne. Po tej delavnici smo šli v drugo delavnico, ta delavnica je bila namenjena nakupom. Kupila sem lončeni bas in rdečo punčko. 3. delavnica je bila zelo slastna, saj smo pekli črni kruh. Zadnja delavnica je bila delavnica pri čebelarju, kjer smo se učili o čebelah in naredili smo svečko.
Po obisku delavnic smo imeli ogled celotnega muzeja. Gospa nam je pokazala hišo, trgovino, hlev, kovačijo. Po ogledu smo šli nazaj na kombi in se peljali proti Jelenovemu grebenu.
Tam smo imeli kosilo, dobili smo sladoled, lahko smo kupovali. Kupila sem si ogrlico. Tu smo tudi hranili jelene. Gospod nam je veliko povedal o jelenih. Po ogledu smo se odpravili proti samostanu do Čokoladnice. Tam je bila 101 čokoladna stvar. Gospod nam je razlagal o tem, kako izdeluje čokolado, dal nam jo je poskusiti, Čokolada je bila zelo dobra.
Po ogledu Čokoladnice smo se vrnili domov. Dan mi je bil zelo všeč in upam, da se še kdaj ponovi.

Manca, 3. a

Najprej smo se z avtobusom odpeljali v Rogatec. Ko smo prišli, smo najprej šli v muzej na prostem in si tam izdelali razne izdelke. Tam nam je gospa predstavila nekatere stavbe in tudi stvari. Potem smo šli na Jelenov greben. Tam smo pojedli kosilo in sladico. Nato smo si šli v trgovino s spominki. Tam smo si kupili spominke za domov. Potem smo šli proti avtobusu. Zraven je šel šef restavracije. Sabo je imel vedro. Poklical je jelene in košute in jim dal koruzo. Tudi mi smo jih hranili ter slikali. Nato smo šli v čokoladnico. Kupili smo si čokolado. Potem smo odšli v avtobus. Zelo je bilo lepo.
Zala, 3.b

1.6.2017 smo se odpravili v Rogatec. Najprej smo odšli v muzej na prostem in si ogledali hišo slovenskega pisatelja Jožeta Šmita. Imeli smo tudi raznorazne delavnice.
Nato smo se odpravili na Jelenov greben.
Tam smo imeli kosilo, za kosilo sta bila dunajski zrezek in sladoled zelo dobra. Ko smo pojedli, smo odšli nahranit jelene.
Čisto na koncu smo odšli v čokoladnico. Tam smo si lahko kupili čokolado. Kupil sem si čokoladno žogo. Moje dva sošolca sta si kupila enako žogo.
Najbolj mi je bilo všeč, ko smo odšli hranit jelene.

Žan Luka, 3. b

Zjutraj smo najprej odšli v Rogatec. Tam smo najprej pojedli malico in imeli 4 delavnice. V 1. delavnici smo si sami naredili blago, v 2. smo si lahko kupili spominke, v 3. smo spoznali čebelarja in njegovo delo, izdelali smo si sveče. Ostala je samo še ena delavnica, to je bila peka kruha. Najbolj mi je bila všeč prva delavnica. Ko smo končali z delavnicami, so nam pokazali, kako so ljudje nekoč živeli na kmetiji. Po ogledu, smo se napotili na Jelenov greben, tam smo imeli najprej kosilo. Potem smo si kupili spominke, kupila sem si magnet. Na poti do čokoladnice smo hranili jelene. Jedli so nam tudi z roke. V čokoladnici smo si kupili čokolado. Ker nisem jedla čokolade, sem jo kupila za brata.
Špela, 3. a

V četrtek smo šli na ekskurzijo v Rogatec. Najprej smo se s kombijem odpeljali do Rogatca. Sedel sem v zadnji vrsti z zalo Krivec, Elijem in Gašperjem. Ko smo prispeli, smo odšli na malico. Po malici smo imeli delavnice. V eni delavnici smo delali obeske, v drugi smo si lahko kaj kupili, v tretji smo delali žulike in v četrti smo si naredili svečko. Po delavnicah nam je gospa povedala o starih stvareh, o hišah nekoč, povedala nam je, kako je bil kmet pameten in kakšne stroje so uporabljali in zakaj. Pokazala nam je tudi vodnjak, v katerega smo lahko tudi pogledali. Očala sem dal dol, da mi ne bi padla v vodnjak. Potem smo šli na Jelenov greben, tam smo pojedli kosilo, se igrali, hranili jelene iz roke s koruzo. Nato smo se odpravili domov.
Rok, 3. a