Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

GASILCI IN VRTEC

Otroci preko različnih dejavnosti  v vrtcu spoznavajo svoj domači kraj, življenje in dogajanje v njem. Z vključevanjem v okolje jih postopoma vključujemo v kulturo v kateri živimo. Otroci si na ta način že v vrtcu pridobivajo konkretne izkušnje, saj so dejavnosti načrtovane tako, da se pri otrocih razvija tudi občutek za varnost. S pomočjo PGD občine Vransko  se trudimo otroke opolnomočiti, kako reagirati in ravnati v primeru nesreč.

V sklopu teh dejavnosti smo si oddelki od 4-6 let ogledali gasilski muzej v Prekopi, v igralnici plezali po lestvi, zvijali cevi, se oblačili v gasilce, eksperimentirali z ognjem in svečami, gasili gorečo hišo, plezali skozi goreč obroč, izvedli evakuacijo. Seznanili smo se tudi, kako reagirati v primeru, da zagori olje.  Poleg tega smo na prostem z brentačami ciljali tarče, preko ovir prenašali vodo do ognja, se spuščali po gasilskem toboganu,  slikali in risali gasilske tovornjake, gasilce, ogenj, raziskali notranjost gasilskih vozil, ter si ogledali in  tudi pomerili gasilsko opremo. V telovadnici smo se spopadli z gibalnimi izzivi gasilskega poligona.

Za presenečenje tedna so poskrbele tri strokovne delavke vrtca ter hišnik, v sodelovanju s PGD Vransko. Na vrtčevskem igrišču je namreč zagorelo, otroci pa so takoj vedeli, da je potrebno poklicat številko 112. Usposobljene vzgojiteljice, ki so se pripeljale z gasilskim avtomobilom so ogenj uspešno in hitro pogasile. Teden je minil kot bi mignil. Bilo je zabavno, koristno, izkustveno in poučno.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ,

Klavdija in Ida