Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Izlet v Borovnico

V oddelku 5-6 let že celo leto spoznavamo slovenske občine. V začetku šolskega leta je vsak otrok izbral grb občine, ki smo jo spoznali na njegov rojstni dan. Z otroki smo tudi pisali na občine in jih prosili za nekaj promocijskega materiala s katerim smo izdelali plakat in tako spoznali občino. Za najboljši zaključek raziskovanja je poskrbela Občina Borovnica, ki nas je povabila v svoj kraj. Povezala nas je z Vrtcem Borovnica, uskladili smo  termin in se pripravili na izlet.  Kljub zgodnji 7. uri zjutraj smo se mirno pripeljali do Brezovice pri Ljubljani, kjer smo presedli na vlak.

Po kratki vožnji na vlaku, smo prispeli v Borovnico, kjer so nas sprejeli sovrstniki iz skupine Miškolinov, v.d. ravnateljica vrtca Borovnica ga. Sabina Miklavčič, župan Bojan Čebela in višji svetovalec za razvoj in razvojne projekte, g. Andrej Klemenc. G. župan je Maju voščil za rojstni dan, saj je Maj tisti, ki je izbral Občino Borovnica in mu povedal, da ga čaka torta v vrtcu. Z Miškolini z Vrtca Borovnica ter g. Klemencem, smo si ogledali kraj in spoznali njihove znamenitosti. Seveda je tudi nas očaral steber Borovniškega viadukta, kjer smo izvedeli zakaj je prišlo do gradnje takrat največjega tovrstnega objekta na svetu, kako je potekal ter zakaj in kako so ga v več fazah porušili. Sledil je vzpon do razgledne točke pri Z peti viadukta, od tam pa mimo stare železniške postaje, do podnožja Jelenovega viadukta. Pod oboki smo izkoristili odlično akustiko in zapeli nekaj pesmi. Otroci, zdaj že naši novi prijatelji, z Vrtca Borovnica, so nas popeljali v njihov gozdiček, ki ga imenujejo Čarobni gozd. Sprehodili smo se v vrtec, kjer smo se posladkali s torto in igrali na vrtčevskem igrišču. Po kosilu so nas pospremili do avtobusne postaje, kjer smo se poslovili in si zaželeli, da se še kdaj vidimo. Polni vtisov in prijetno utrujeni, smo se z avtobusom pripeljali nazaj v Tabor.

Hvala vsem vpletenim za pomoč pri organizaciji in staršem za zaupanje.

Vzgojiteljice in spremljevalke: Mateja Jezernik, Urška Rotar  in Anita Zupanc

Najdete nas tudi na povezavi https://www.borovnica.si/fotogalerija/otroci-iz-tabora-v-borovnici-spoznavali-zeleznisko-dediscino-in-praznovali-rojstni-dan/