Kulturni dan v Ljubljani

Učenci 3. c s POŠ Tabor so imeli 14. 11. 2018 KULTURNI DAN. V spremstvu razredničarke Darje Savinek so se odpeljali v Ljubljano. V Lutkovnem gledališču so doživeli zanimivo predstavo Martin Krpan, nato pa so si ogledali še center Ljubljane.

Vtisi učencev so:
Ožbej Lesjak: Peljali smo se v Ljubljano. Najbolj mi je bilo všeč, ko je Martin Krpan prenašal sol. Všeč mi je tudi bilo, ko je dvignil svojo kobilo in ko je pokončal Brdavsa. Bilo je super.

Lidija Zaberložnik: Všeč mi je bilo, ko sta se točno ob 12. uri pojavila Martin Krpan in kobilica iz okna stolpa Gledališke hiše. Všeč mi je bila vožnja skozi predore. Tudi sprehod po Ljubljani mi je bil všeč, pa še deževalo ni.

Diana Konovalova: Bilo mi je lepo, ko je Martin Krpan dvignil svojo kobilo in ko je premagal velikana. Lepa mi je bila tudi dvorana. Zapomnila si bom most v Ljubljani, ker so na njem ključavnice. Ljubljana je lepa.

Aljaž Cestnik: Najbolj všeč mi je bilo, ko je Martin Krpan ubil Brdavsa in ko je jahal kobilico. Ko smo se vozili proti Ljubljani, sem si želel, da bi srečal svojo sestro, ki je študentka. Ljubljana mi je bila všeč.

Mark Miklavžič: Všeč mi je bila predstava, ker so se v njej tepli. Motilo me je, ker so me med predstavo punce brcale v stol. Zanimivo mi je bilo, ko je na odru padla stena. Všeč mi je bil glasbenik, ki je na odru igral na bobne. Všeč so mi bile ključavnice na ograji mosta čez Ljubljanico.

Tevž Gosak: Z avtobusom smo se peljali v Lutkovno gledališče Ljubljana. Najbolj mi je bilo všeč, ko je Martin Krpan premagal Brdavsa. Na sprehodu sem videl tromostovje in Prešernov spomenik. V Ljubljani mi je bilo všeč.

Bor Pečovnik: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli v gledališče. Bila mi je zelo lepa predstava in zelo zanimiva. Nisem mogel verjeti, da vse to delajo z lutkami. Zelo mi je bil všeč tudi sprehod po Ljubljani.

Martin Pihlar: Najbolj fajn je bilo, ko sta se napadala Martin Krpan in velikan. Gledališče mi je bilo zelo všeč. Na avtobusu sem sedal z Tevžem in sva se pogovarjala. Ko smo se sprehajali po Ljubljani, smo videli lučke za veseli december. V Ljubljano bi še šel.

Ella Vecej: V Ljubljani mi je bila zelo všeč lutkovna predstava. Bil je Slovenec Martin Krpan, ki je rešil Dunaj. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se sprehodili po Ljubljani. Videli smo uro na gledališču, kjer je Martin Krpan pogledal iz okna. Ta dan bi z veseljem ponovila.

Lucija Topovšek: V Ljubljano smo šli na lutkovno predstavo Martin Krpan. Najbolj mi je bilo všeč, ko je Martin Krpan tepel policiste. Na koncu predstave smo si ogledali tržnico. Ko smo prišli nazaj do lutkovnega gledališča, smo videli uro, kjer je Martin Krpan prišel ven. Domov smo se peljali z avtobusom, sedela sem z Ello.

Zala Stojčević: Všeč mi je bilo, ko smo gledali predstavo Martin Krpan. Bilo mi je všeč, ker je bila tako smešna predstava, da smo se zelo smejali. Ko je bilo konec predstave, smo si šli ogledati Ljubljano. Najbolj si bom zapomnila, kako sta iz zvonika pogledala Martin Krpan in njegova kobila.

Ajda Drča: Všeč mi je bila cela predstava o Martinu Krpanu. Zelo zanimivo mi je bilo, ko sta Martin Krpan in njegova Kobilica pogledala iz zvonika. Všeč mi je bil sprehod po Ljubljani. Ta dan si bom zapomnila.

Maks Gregl: Všeč mi je bilo, ko je Martin Krpan premagal Brdavsa. Po končani predstavi, smo se sprehodili po Ljubljani. Videli smo električno kolo in kolesa, ki si jih lahko izposodiš za vožnjo po ljubljanskih ulicah. Ko smo se vrnili s sprehoda, smo se z avtobusom odpeljali nazaj v našo šolo.

Vtise zbrala Manja Majcen, Darja Savinek lektorirala in razposlala uredništvom