Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Množični tek

Atletska zveza Slovenije (AZS) je tudi letos izvedla množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Tudi letos je šlo za najbolj množičen tek otrok v Sloveniji, imenovan “Začni mlad, tekmuj pošteno“. Letošnja številka se je ustavila pri več kot 22.000, kar je največja udeležba od leta 2016, ki je bil organiziran prvič. Na teku je sodelovalo skoraj 200 vrtcev, osnovnih šol ter šol s prilagojenim programom.

Množičnem teku se je pridružil tudi vrtec Vransko. Teklo je  119 otrok skupaj s strokovnimi delavkami. Tekli so vsi otroci v starosti od enega do šest let. Ob koncu je vsaka skupina prejela priznanje, ki je bilo na ogled staršem v vrtcu. Se že ogrevamo za naslednje leto…

Ogreli smo se, da smo se 21. septembra udeležili Teka za smeh, ki je že šesto leto potekal na Vranskem. Kar 25 otrok iz vrtca je skupaj s starši in strokovnimi delavkami preteklo 300 m. Upajmo, da nas bo drugo leto še več in bomo tako vsi skupaj nekaj naredili zase in za svoje zdravje.

Mateja Remic in Olga Blatnik