Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

OBVESTILO staršem o odprtju vrtcev od 1. 6. 2020 dalje

Spoštovani starši,

zaključujemo drugi teden po ponovnem odprtju vrtcev. Skupaj z vami nam je uspelo upoštevati Higienska priporočila za vrtce v času epidemije COVID-19, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje(NIJZ) in kljub temu ustvariti spodbudno in prijetno okolje za otroke, kot tudi za starše in strokovne delavce.

Zahvaljujemo se vam za vašo potrpežljivost in sodelovanje, da smo s skupnimi močmi upoštevali priporočila pristojnih institucij, kot tudi naš protokol.

Danes, 28. 5. 2020 nam je NIJZ posredoval informacijo, da je možno nadaljnje postopno odpiranje ob skrbnem spremljanju stanja in kakovostni izvedbi priporočenih ukrepov in da od ponedeljka, 1. 6. 2020, dalje oddelki vrtcev delujejo v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje – torej normalno tako kot pred epidemijo.

Zaradi organizacije dela vrtca vas zato naprošamo za sodelovanje tudi v bodoče. Za otroke, ki vrtec obiskujejo že od 18. 5. 2020, ponovna prijava in izjava ni potrebna. Vzgojiteljice vaših otrok vas bodo ponovno pozvale preko eAsistenta ali drugih komunikacijskih poti v primeru, da je še vaš otrok doma, da jim podate informacijo, ali s ponedeljkom, 1. 6. 2020, potrebujete varstvo za svojega otroka. V primeru, da bo vaš otrok pričel obiskovati vrtec, posredujte izpolnjeno IZJAVO STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC, ki jo vrnete vzgojiteljici na mail. Svojo namero javite najkasneje do petka, 29. 5. 2020, do 12. ure.

Zavedamo se, da imate zelo malo časa, da se opredelite, informacijo smo podelili takoj, ko smo jo dobili iz ustreznih inštitucij.

Starši, ki boste s 1. 6. 2020 ponovno vključili svoje otroke v vrtec, boste dolžni plačevati vrtec, vsi ostali, ki pa boste svoje otroke še obdržali v juniju doma, boste plačila oproščeni.

Osnovno vodilo nam naj ostane, da v vrtec prihajamo samo zdravi, tako otroci kot tudi odrasli in upoštevamo priporočene higienske ukrepe in fizično distanco med nami. Potrudili se bomo, da bomo otrokom kljub omejitvam ustvarili ljubeče, spodbudno okolje in da se bodo vanj radi vračali.

Lepo pozdravljeni.

Pom. ravnateljice:
Mojca Brglez, mag. manag.                                                                             
Ravnateljica:
Majda Pikl, univ. dipl. ped