Ogled lutkovne predstave Martin Krpan

Učenci 1. VIO so imeli prejšnji teden kulturni dan. Z avtobusom so se odpeljali v Ljubljano, kjer so si ogledali lutkovno predstavo Martin Krpan v Lutkovnem gledališču Ljubljana, si ogledali tržnico in se sprehodili po ulicah stare Ljubljane.

VTISI UČENCEV 1. A – RAZREDA

Na izletu v Ljubljani sem se imel zelo zelo lepo. V Lutkovnem gledališču Ljubljana smo si ogledali lutkovno predstavo Martin Krpan. Tam so mi bili najbolj smešni cesarjevi pomočniki, ker so se večkrat po nesreči zaleteli z glavami in popadali po tleh. Po predstavi smo se sprehodili po ljubljanski tržnici, šli smo čez tromostovje in se fotografirali pred Prešernovim spomenikom. (Liam Rajh, 1. a)

Učenci so povedali, da jim je bilo VŠEČ:
– ko so se prvič peljali z avtobusom (Jakob, Kris in Demetra) in
– ko smo gledali lutkovno predstavo (Ina).
V lutkovni predstavi se je učencem zdelo ZANIMIVO:
– ko je Martin Krpan Brdavsu odsekal glavo (Vid R.),
– ko je igralec igral na instrumente (Vid O., Eva in Ina),
– ko je Martin Krpan cesarju pojedel vso hrano (Vid R. in Demetra)
– ko se je Martin Krpan boril z Brdavsom (Matevž in Jakob),
– ko so govorili nemško (Laura),
– glasba, ko se je Marin Krpan boril z Brdavsom (Nikola) in
– ko je Marin Krpan posekal lipo, katero je imela cesarica najraje (Jakob).
Med sprehodom po ulicah Ljubljane je bilo učencem VŠEČ ko smo:
– se fotografirali pri kipu Franceta Prešerna (Laura in Eva),
– se sprehajali ob Ljubljanici in se sprehodili čez čevljarski most (Vid O.)
– se sprehodili mimo tržnice in do kipa Prešerna (Ina) in
– hodili po mostu s ključavnicami (Vid. R.).
Jaka, Val in Taisiia so povedali, da jim je bilo žal, ker se zaradi bolezni niso peljali z avtobusom, si ogledali predstavo Martin Krpan in videli tržnico in kip Franceta Prešerna.

VTISI UČENCEV 1. B – RAZREDA

V 1. b je bilo veliko otrok navdušenih nad (čisto prvo) vožnjo z avtobusom (Bor, Žan, Tim, Miha in Tadej).
Aljaž je bilo bolan, zato ni šel z nami v gledališče, sošolci pa so mu povedali, da so si ogledali predstavo Martin Krpan. Med predstavo je bilo ful smešno (Anika, Aljaž), npr. ko so h Krpanu prišli vojaki in mu želeli ukrasti angleško sol (Rudi), ko je Krpan prišel na cesarjev dvor (Lukas) in ko je Krpan za cesarjevo mizo pojedel vse, kar so na dvoru imeli (Laura).
Manci je bilo najbolj všeč, ko se je kočija peljala med gledalci, Anika pa si je najbolj zapomnila, da je Krpan premagal Brdavsa.
Enej je bil navdušen nad malico, Tadeju pa je bilo všeč na ljubljanski tržnici, ker je bilo tam veliko sadja.
Tudi Gaber je bil ta dan bolan, a ni bil preveč žalosten, saj je bil že vsaj stokrat v lutkovnem gledališču, ko je v bližini obiskoval vrtec. Tam, blizu zmajskega mostu.

VTISI UČENCEV 2. A – RAZREDA

Lutkovna predstava mi je bila na začetku smešna. Bila je zelo zanimiva in mi je bila všeč. Brdavs je imel zelo velike roke. (Angelika Rojnik, 2. a)
Predstava mi je bila všeč, ker je bila smešna in so se igralci pačili. (Matija Krajnc, 2. a)
Všeč mi je bilo, ko je kraljica s kladivom tepla kralja po glavi in, ko se je Martin Krpan zaletel v zid. Sedeži so bili udobni. (Zoja Pahole Podbregar, 2. a)
Predstava je bila »fajn«, ker je bila smešna. Končala se je zelo lepo, ker je Brdavs umrl in ostali so živeli srečno naprej. (Julija Nedelko, 2. a)
Predstava mi ni bila smešna, bila pa je smiselna. Brdavs mi je bil zanimiv. (Maj Tomić, 2. a)
Všeč mi je bilo, ko se je Martin udaril v steber, pa tudi, ko je zagledal, da sneg pada. (Sara Brvar, 2. a)

VTISI UČENCEV 2. B – RAZREDA

Danes smo bili v Ljubljani. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo gledali predstavo, ko smo se sprehajali po Ljubljani in ko smo bili na mostu s ključavnicami. (Janez Kralj, 2. b)
Na predstavi sem se počutil odlično. Najljubši del je bil, ko sta se borila Martin Krpan in Brdavs. Všeč mi je bila tudi Krpanova kobilica. (Alen Lipovšek, 2. b)
Predstava je bila zelo smešna. Martin Krpan je bil zelo močan in zvit. Pretental je kralja. Na kobili je imel skrito sol, rekel pa je, da so brusi. Po predstavi smo si ogledali most, kjer lahko zakleneš ljubezen.
(Maruša Somi Kožel, 2.b)
Všeč mi je bila cela predstava. Najbolj navdušil mi je konec s petjem. Všeč mi je bilo tudi, ko je prišel na Dunaj Brdavs in ko je cesarica pretepla kralja in Martina Krpana. (Ema Cekin, 2. b)
V sredo smo šli v Lutkovno gledališče Ljubljana. Ogledali smo si predstavo Martin Krpan. Bila je smešna. Potem smo videli še grad, reko Ljubljanico in tržnico. Bilo je lepo. (Anamarija Kralj, 2.b)

VTISI UČENCEV 3. B – RAZREDA

Lutkovna predstava Martin Krpan mi je bila všeč, še posebej takrat, ko je kobilica zbudila Martina Krpana, saj se je takrat Martin zelo prestrašil. Po predstavi smo šli po Ljubljani, videli smo reko Ljubljanico, Prešernov trg, kjer smo se tudi fotografirali. (Tibor Aleksić, 3. b)
Danes smo šli z avtobusom v Ljubljano. Sedel sem zraven Žiga. Obiskali smo lutkovno gledališče. Najbolj všeč mi je bilo, ko se je Martin Krpan tepel s policisti. Po predstavi smo si ogledali tudi lutke. Nekateri so po predstavi videli tudi Martina Krpana in njegovo kobilico, ko sta prišla iz ure. Na poti nazaj sem sedel zraven Miha. (Leon Aleksić, 3. b)
Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali v Lutkovno gledališče Ljubljana. Najbolj všeč mi je bilo, da se ob vsaki polni uri iz ure na gledališču pojavita Martin Krpan in kobilica. V predstavi mi je bilo zelo všeč bobnanje na bobne. (Manca Blatnik, 3. b)
Obiskal smo gledališče. Videli smo ljubljanski grad. Najbolj smešno je bilo, ko se je cesarjeva hiša podrla. Gledališče se mi je zdelo veliko. (Max Mravljak, 3. b)
V sredo smo šli v lutkovno gledališče. Pokazali so nam lutke iz časopisnega papirja. Zelo so mi bile všeč velike lutke. Predstavili so nam Martina Krpana. Igrali so 4 punce in 1 fant. Med predstavo smo se zelo smejali. Po predstavi smo se sprehajali po mestu Ljubljana. Videli smo cerkev, Robbov vodnjak in parlament. Potem smo počakali avtobus. Ko je prišel avtobus, smo še počakali Martina Krpana in kobilo, da sta se pokazala. Potem, ko smo ga videli, smo se odpravil v šolo. (Žiga Kupec, 3. b)

Zbrala in uredila: Lejla Jahjefendić