Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Podelitev Bralne značke na OŠ Vransko-Tabor z gostoma belgijskim pisateljem Stefanom Boonenom in ilustratorjem Melvinom

V torek, 29. maja 2018, smo imeli na naši šoli več posebnih obiskov. Poleg učencev francoske šole Ecole primaire d’Oust-Marest in knjižničarskega krožka OŠ Prebold z mentorico Marjeto Strožič sta nas obiskala tudi belgijski pisatelj Stefan Boonen in ilustrator Melvin.
Vsi skupaj so prisostvovali podelitvi bralne značke. Prireditev je potekala za učence, ki so vse leto brali in tudi opravili bralno značko.
Da bi vsi naši gostje kar najbolje razumeli celotno prireditev, je potekala v treh jezikih: slovenskem, angleškem in francoskem.
Na prireditvi so učenci upodobili kratke prizore iz knjige Pozor, huda babica, ki jo je napisal Stefan Boonen in ilustriral Melvin. Predstavili so se učenci izbirnega predmeta francoščina pod mentorstvom Deje Žunko, učenci 3. a-razreda pod mentorstvom Polone Vodičar ter učenci interesne dejavnosti english theatre pod mentorstvom Maje Laznik.
Prireditev so s plesom pod mentorstvom Manje Majcen popestrili učenci 4. c-razreda ter učenci interesne dejavnosti ples pod mentorstvom Mateje Jeler.
Nastopali pa sta tudi otroški pevski zbor pod mentorstvom Danijele Jeršič in starejši otroški pevski zbor pod mentorstvom učiteljice Vanje Govek.
Na prireditvi so dobili posebna spominska priznanja učenci 9. razreda, ki so vseh 9 let pridno brali za bralno značko. To so: Ažbe Cekin, Tjaša Pečovnik, Ana Pečovnik, Vid Radulj, Filip Pikš , Tina Zupančič in Tanjuša Lukman in Ema Govednik Lesjak.
Prireditev je bila zanimiva, saj so učenci spoznali kar dva tuja literarna ustvarjalca, s katerima je kratek intervju opravil Tillen Lešnik Pikl.

Katja Brezovnik