Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Podelitev bralne značke na Podružnični osnovni šoli Tabor

Na POŠ Tabor smo imeli podelitev bralne značke v četrtek, 11.4.2019. Podelitve se je udeležila pisateljica Nataša Konc Lorenzutti. Srečanje s pisateljico je potekalo v okviru projekta Povabimo besedo, ki ga organizira Društvo pisateljev Slovenije.

Bralno značko je v letošnjem šolskem letu opravilo  276 učencev na centralni in podružnični šoli.

Knjige nam pomagajo, da ne hitimo, je v letošnji poslanici ob mednarodnem dnevu mladinskih knjig zapisal Kestutis Kasparavičius, litvanski pisatelj, ki smo ga v preteklosti že gostili na naši šoli. To je bilo tudi naše vodilo skozi celotno prireditev. Ustavili ob odlomkih iz dobre knjige, ob zanimivih mislih, ki jih v knjige vpisujejo pisatelji, še posebej smo se posvetili mislim in dogodivščinam iz knjig pisateljice Nataše Konc Lorenzutti, ki nas je obiskala.

Na prireditvi so nastopili člani otroškega zbora pod vodstvom zborovodkinje Danijele Jeršič ter člani mladinskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Vanje Govek. Na prireditvi so se predstavili tudi učenci 2.c-razreda, ki so s plesno dramatizacijo uprizorili basen o mački, ki jo je napisala Nataša Konc Lorenzutti,  člani knjižničarskega krožka pa so izdelali kratek video odlomka iz knjige Nisem smrklja.

Prireditev sta povezovali Tjaša Bogataj in Janina Kvas iz 6. razreda.

Pisateljica je  predstavila nekaj svojih del, še posebej zanimivo je bilo pripovedovanje basni s pomočjo kamišibaja. Učenci so v pripovedovanju uživali in si še isti dan sposodili njene knjige.

mentorica BZ Katja Brezovnik