Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Praznični december v vrtcu

December je že sam po sebi mesec nenehnega pričakovanja, čudežnih in čarobnih trenutkov in bleščečih okraskov na vsakem koraku, če ga popestrimo z zanimivimi dejavnostmi in druženjem, pa je še lepši.
V vrtcu smo poskrbeli, da so bili decembrski dnevi še posebej lepi. Ob ponedeljkih so potekale dejavnosti na nivoju celega vrtca, tako da so otroci prehajali med oddelki in se udeleževali dejavnosti, kjer so želeli. Ob tem so se spotoma na hodniku še razgibali in si privoščili slasten čaj na čajanki na spodnjem hodniku. Tisti z bolj kuharsko žilico pa so sodelovali še pri peki piškotov pri kuharskem krožku.
Tako smo uživali tri ponedeljke zapovrstjo in ob tem izdelali še okraske za vrtčevske hodnike in voščilnice za novo leto.
Tudi petki so bili zelo pestri. Posvečeni so bili plesnim aktivnostim, sprostitvi in masaži ter ogledu kakovostnih zimskih risank. Prvi petek v decembru smo tako uživali na plesu z modnimi dodatki, seveda z obvezno modno revijo. Drugi petek je bil na vrsti Grajski ples in izdelava ustreznih pripomočkov (krone, nakit …). Tretji petek smo imeli zabavo v pižamah in karaoke.
Vsakič smo ob koncu plesa uživali in se umirjali ob risankah (Sneženi mož …) in pokovki, medenjakih in sadno-žitnih ploščicah, ki so jih otroci pripravili sami.
Skupaj smo počeli tisto, kar je najpomembnejše – se skupaj igrali, smejali, plesali, peli in si vzeli čas za druženje ter tkanje in utrjevanje prijateljskih vezi.
Mesec je kar prehitro minil in že je tu januar, ki je spet poln izzivov in novih idej, ki nam jih res nikoli ne zmanjka.
Srečno 2019 vam vsem želimo otroci in strokovne delavke vrtca Vransko !

Koordinatorki Nada Kolar in Barbika Skok