Pust 2019

Osnovna šola Vransko, kot vsak leto že najmanj 20 let, sodeluje na pustnem karnevalu. Letošnja rdeča nit je IGRE. Šola je v mednarodnem projektu

 Erasmus + in tema projekta je ABC IGRE. Učenje preko igre in preko iger. Tukaj lahko vidite kaj vse se lahko v prostem času igrate…

1.A IN 1.B PRAVLJIČNA BITJA

Bitja vseh mogočih iger, pravljičnih dežel, ki so danes našla tale pustni karneval. Že stoletja razveseljujemo otroke in strašimo odrasle. Smo bitja iz pravljic in Pazite se! Lahko vas tudi začaramo….Le kdo vas bo potem odčaral…

Pa še pesem smo sestavili:

Danes, ko se pust slavi

prav veseli smo vsi.

Prvošolci smo v trg prišli,

da na karnevalu bi se pokazali.

V junake iz pravljic smo se spremenili,

da bi vse vas razveselili.

2.A IN 2.B IGRA DETEKTIV

Poznate igro DETEKTIV? So vam všeč dogodivščine s pustnimi junaki? Tokrat bodo detektivske učiteljice odkrile pustno masko v nasprotni ekipi, ki jo je najbolj zagodla zimi. Ali ima očala? Ima dolge ali kratke lase? Ima črne ali rjave lase?  Ali ima modre ali zelene oči? Ali ima pokrivalo? Le koga iščemo? Zmaga tista detektivka, ki prva odkrije nasprotnikovo “pustno masko”.

3.A in 3.B ŠAH

Vsi zagotovo poznate miselno igro, ki so jo igrali na kraljevskih dvorih. Potrebujemo tišino, saj je potrebna velika zbranost. Kraljevska igra je navdušila tudi tretješolce. Bele in črne figure se vam bodo predstavile. Ravno so na potezi kmeti, trdnjave, lovci, kraljici, kralja, konje. Le kdo bo zmagal, bele ali črne figure? Danes to ni važno, saj smo se skupaj odločili, da bomo ostalim ekipam dali šah mat.  

4.A VOZILA NA DOMIŠLJIJO

V 4. a pravi Jan, da je njegova raketa hitrejša od vlaka na paro,

Denis in Marcel potujeta z letečim vozilom hitreje od vlaka na nafto,

Mitja in Jošt s potujočo hiško omogočata udobno potovanje,

Miha, Urban, Vid, Erik so z vojaškim vozilom hitrejši od vlaka na elektriko.

Tudi ostali potujemo z najnajnaj hitrejšimi vozili na svetu.

In to so vozila na domišljijo. Se želite peljati tudi vi?

5.A DOMINE

Smo domine iz 5. a, podiramo, kar se da. Kadar gre zares, plešemo pravi domin ples. Nekateri so basi, a mi smo itak najboljši asi. Črna je naša obleka, obilni smo pustnega smeha.

5.B  ROBOTKI

Mi smo 5. b razred in predstavljamo robotke. Izdelali smo jih sami. Iz škatel, veder, folije in veliko različnih dodatkov. Za roke smo uporabili cevi ter svoje prečudovite robotke ovili s folijo ali jih posprejali s srebrnim sprejem. Med delom smo zelo uživali in nestrpno čakali na pust.

6. A DRUŽABNA IGRA MONOPOLY

Prihajajo učenci 6. a, ki vas bodo z igro Monopoly, eno najpopularnejših družabnih iger, popeljali v vznemirljiv svet poslovanja in trgovanja. Učenci predstavljajo polja s kraji in zemljišči, bankovce ter ostale igralne figure.

7. A RAČUNALNIŠKE IGRICE

Iz čudežnih dežel računalniških igric so k vam na Vransko na pustni karneval prišli težko pričakovani in zaželjeni 7. A, ki so se prelevili v   Maria, Luigija, princesi, želvo, zlobne gobe, prijazne gobančke in Yoshija.

7. B BARBIKE

Vsa dekleta jih poznajo. Najslavnejše punčke, ki so k nam prišle iz daljne Amerike, tako kot krompir. Le katera deklica si je ni želela. Poglejte najnovejšo izdajo slavnih Barbik. Nekatere so še v embalaži, pozanimajte se, morda jih lahko kupite.

8.B IN 8.A MEŠANE DRUŽABNE IGRE

Mi smo 8. razred! Smo mešana skupina družabnih iger. Naši kostumi predstavljajo domine in žoge.

9. A  KORENČEK LOTI

Smo 9.a in na letošnjem pustnem karnevalu smo se oblekli Kot liki iz igre KORENČEK LOTI. V tej družabni namizni igri naši mali zajčki tekmujejo, kdo bo prej  na vrhu hribčka ugriznil v sočni korenček. Toda pot do tja je polna presenečenj. Na poti na vrh se lahko kar nenadoma odkrivajo luknje in tako pade en ali več zajčkov v luknjo in izginejo…

Le kateremu izmed zajčkov bo uspelo prvemu priti na vrh?

9.B NEVIDNI

To kar vidite je le privid. Učenci devetega B so doma in se učijo za sprejem v srednjo šolo.