Šestošolci v Planici

Dragi starši!

Sporočamo, da smo v Planici srečni in zadovoljni. Vsi smo že stali na smučeh in smučali. Razdelili smo se po sobah in vsi smo zadovoljni. Hrana je dobra, učitelji smučanja prijazni, naši spremljevalci pa “cool”. Sedaj gremo na nočni pohod, potem pa spat, saj nas jutri ob sedmih že čakajo nove dogodivščine.

Torkove aktivnosti v Planici so bile pestre. Najprej smučanje v Podkorenu, kjer so se nekateri prvič srečali s sedežnico in strmino. Odlično je šlo tako fantom kot dekletom. Ves dan je rahlo snežilo in preizkusili smo tudi malce smučanja v “celcu” . Zanimiva izkušnja, saj je potrebno tehniko prilagoditi. Popoldan smo se nekateri preizkusili še v teku na smučeh drugi pa smo si ogledali nekaj skakalcev na treningu ter Nordijski center Planica. Nekaj kepanja in “ribanja, ter učnih listov pa tudi nismo izpustili.

Sreda: Tudi danes smo se imeli krasno. Zimsko vreme nas vsak dan razveseljuje s snežinkami, ki debelijo zimsko odejo okoli nas. Tukaj je prava idila. Smučali smo, tekli na smučeh in ponoči tudi sankali. Prav nihče ni vprašal za televizijo ali računalnik. Še po nogometnih rezultatih fantje niso povprašali, kot da bi si radi odpočili od tehnologije.

Četrtek: Danes smo si ogledali tudi precej skokov na skakalnicah v Planici, najdaljšega je naredila punca, kar nas je vse pustilo brez besed, smo pa navdušeno ploskali. Zvečer se vsakič najde tudi čas za pogovore, obiskovanje sob in zmenkarije. Lepo nam je.

Petek: Le nekajkrat smo se obrnili in že je tukaj petek. S ponosom lahko povemo, da znamo prav vsi smučati. Kar 23 učencev je osvojilo to športno veščino in novo zapadli sneg je pravi izziv za te počitnice. Danes smo izvedli tudi veleslalomsko tekmo in brez izpadlega tekmovalca, smo presmučali prav vse zavoje. Najboljša smučarka je bila Zoja Šoštar, takoj za njo pa Nika Gosak in Nataša Semprimožnik. Med fanti pa je na prvo mesto stopil Miha Kramar na drugo Gal Gosak, tretje mesto pa je osvojil Maj Žura. Vsem iskrene čestitke, moramo pa poudariti, da so bile razlike zares majhne, le nekaj stotin je tudi ostale smučarje ločilo od zmagovalnih stopničk. Učenki Franja Kos in Jasna Kralj sta ves teden imeli najbolj pospravlejno sobo in sta tudi dobili priznanje.
Minilo je hitr. Imeli smo se lepo in z veseljem bi šli v šolo v naravi tudi v sedmem razredu so zaključili šestošolci.