Šola v naravi s tečajem plavanja – Žusterna 2018

Tudi letošnje šolsko leto smo za učence 4. razreda Osnovne šole Vransko in POŠ Tabor organizirali šolo v naravi s tečajem plavanja. Izvedli smo jo od 16. 4. do 20. 4. 2018 v Žusterni pri Kopru. Učenci so bili pet dni zelo aktivni, spoznali veliko novega in vsi so dosegli napredek v plavanju.

Po čem si bomo četrtošolci zapomnili ŠVN v Žusterni?

Učencem 4. a – razreda je bila najbolj všeč vožnja z ladjo v Piran. Tam smo si ogledali akvarij z različnimi vrstami rib. Kupili smo si lahko tudi spominke. V šoli v naravi smo se zelo zabavali. Nekateri pa so pogrešali svoje starše.
Zala Cekin, Ajda Bogataj in Elija Jerman, 4. a

– Večini učencev je bila všeč ladjica. Na njej smo se fotografirali v kapitanovi kabini in igrali družabne igre. Z nje je bil prekasen razgled na morje. Nekateri so se z ladjo peljali prvič.
– Obiskali smo tudi Akvarij v Piranu, kjer smo si ogledali različne morske živali (morskega psa, morske zvezde, morske konjičke …). Tam smo si lahko tudi kaj kupili, če smo to hoteli.
– Zvečer smo hodili na sprehode in si kupili sladoled. Sladoledi so bili različnih okusov. V sredo zvečer smo imeli zelo poučno predavanje o pticah, ki živijo v Škocjanskem zatoku. Bilo nam je všeč.
– V Žusterni smo plavali dvakrat na dan. Plavalni učitelji so bili prijazni. Na toboganu je bilo zelo zabavno.
– Šola v naravi nam je bila všeč in zanimiva.
Žana Simeunovič, Laura Ošlak, Tina Turnšek, 4. b

Učencem 4. c – razreda nam bo najbolj ostala v spominu vožnja z ladjico. Na njej smo poslušali »kul« glasbo ter imeli zelo lep razgled. Med plovbo smo videli veliko meduz. Tisti, ki so imeli strah pred vožnjo z ladjo, so spoznali, da to ni nič strašnega. Kapitan nam je dovolil, da smo se fotografirali za krmilom ladje.
V spominu nam bo ostalo izdelovanje mandal iz naravnih materialov na plaži, barvanje kamnov z lakom za nohte, obisk Akvarija v Piranu, večerni sprehod v Koper in sladkanje s sladoledom, spuščanje po toboganu, eko zgodba, ki nam jo je prebrala gospa Klavdija in predavanje o pticah iz Škocjanskega zatoka.
Zelo nam je bil všeč hotel. Spoznali smo nove učitelje plavanja, se naučili plavati in dobili veliko novih prijateljev.
Lara Škornik, Tjaša Breznikar in Ana Mešič, 4. c