Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Šola v naravi s tečajem plavanja – Žusterna 2019

Tudi letošnje šolsko leto smo za učence 4. razreda Osnovne šole Vransko in  POŠ Tabor organizirali šolo v naravi s tečajem plavanja. Izvedli smo jo od 15. 4. do 19. 4. 2019 v Žusterni pri Kopru. Za nemoten potek dela so skrbeli učitelji: Simona Jan, Danijela Jeršič, Maja Jerman in Uroš Godler. Učenci so bili pet dni zelo aktivni. Spoznali so veliko novega. Ogledali so si mesto Koper in Luko Koper. Z ladjico so odpluli v Piran, kjer so si ogledali mestno jedro in obiskali Muzej školjk. Imeli so prekrasno predavanje o pticah, ki živijo v Škocjanskem Zatoku. Obiskali so Stadion Bonifiko, kjer so zelo uživali. Pozdravit nas je prišel tudi Samo Udrih, trener košarke v Kopru. Vsak dan so učenci intenzivno plavali in vsi dosegli lep napredek.

Vtisi učencev:

V ponedeljek, 15. 4. 2019, smo se z avtobusom odpeljali v Koper. Odšli smo na plavalno šolo v naravi. Razpakirali smo se v Hotelu Aquapark Žusterna. Po kosilu smo odšli plavat, zvečer pa na sladoled v center Kopra. V torek zjutraj smo odšli na ladjico in z njo odpluli v Piran. Tam smo odšli v Muzej školjk in se posladkali s sladoledom. V sredo smo plavali dopoldne in popoldne. Zvečer pa smo imeli predavanje o pticah v Škocjanskem Zatoku. Četrtek si bom zapomnil po tem, da nisem mogel odkleniti sobo. Hišnik je popravil vrata. V petek smo se vrnili domov. Bilo mi je všeč.

Ožbej Mlakar, 4. b

V Žusterni sem se dobro počutil. Bilo je zabavno. Veliko smo plavali in dobro jedli. Ocenjevali so tudi sobe. Ocene najine sobe so bile: pon. 9, tor. 10, sre. 10 in čet. 9.

Ažbe Drnolšek, 4. b

Všeč mi je bilo, ker smo se zabavali. Šli smo tudi na Stadion Bonifika. Tam smo igrali nogomet in se spuščali po ziplinu. Ko smo se vračali proti hotelu, smo si igrali ime, priimek, država in rastlina. Na koncu sem prejel zlatega delfina in zlato medaljo v plavanju.

Jan Lukman, 4. b

V šoli v naravi mi je bilo všeč, ker smo se peljali z ladjico in si v Piranu ogledali Muzej školjk. To mi je bilo najbolj všeč. Posebej všeč pa mi je bila tudi jutranja telovadba.

Lana Pulina Veniger, 4. b

Kako je potekal pouk?

Opisal vam bom naš pouk v Žusterni. Gospe učiteljice so nas poklicale k pouku. Pisali smo dnevnik in razglednico. Poskušali smo različne soli. Pod lupo smo si ogledali ogrodja praživali in kristale soli. Reševali smo tudi različne učne liste.

Anže Ribič Čvan, 4. b

V Piranu smo si ogledali Muzej školjk. Za ogled smo plačali 3 eure. Tam smo si lahko kupili tudi spominke. Veliko novega smo spoznali o školjkah in polžih. Bilo je fajn.

Jan Kropec, 4. a

Najbolj mi je bilo všeč, ker smo lahko plavali. V ponedeljek smo imeli preizkus plavanja in razvrstili so nas v skupine. V sredo in četrtek smo plavali dvakrat. Osvojili smo tri tehnike plavanja: prsno, kravl in hrbtno. V petek smo imeli tudi tekmovanje v plavanju in podelitev priznanj in medalj.

Max Radulj, 4. a

V ponedeljek me je malo skrbelo, kako mi bo šlo na preverjanju plavanja. Dobro se je izšlo. Naslednji dan smo se učili plavati. Bilo je kar nekaj napakic, a je šlo. Po napornem dnevu, smo zvečer šli spat. Tretji dan smo plavali dvakrat. Šlo nam je zelo dobro. Spuščali smo se tudi po toboganu. Tobogan je bil kratek, ampak kljub temu zabaven. Četrti dan smo vadili za tekmovanje. V šoli v naravi je bilo zabavno. Lepo je, da sem se naučil še boljše plavati. Koper je zelo lepo mesto in sem srečen, da sem šel.

Marcel Semprimožnik, 4. a

V šoli v naravi smo imeli tudi pouk, kjer smo se veliko naučili. Pisali smo dnevnik, poskušali soli, opazovali skozi lupo in reševali učne liste za matematiko. Obiskali smo tudi Muzej školjk. Pouk ni bil dolg in naporen, temveč bil je lahek, zabaven in kratek.

Urban Brišnik, 4. a

V četrtek smo šli v park Bonifika. Iz Žusterne smo se odpravili po večerji. V parku je že bilo nekaj ljudi. Tam so bile naprave za vaje moči, piratska ladja polna igral, zipline, različna igrišča ter otroška igrala. Vaje za moč so bile precej lahke. Konec ziplina te je vedno »zabilo«, zato sem vedno padla dol. Zipline ni bil visok. Piratska ladja je bila polna plezal. Proti koncu smo se morali vsi postaviti v kolono. Ko nam je to uspelo, smo dobili frutabele.

Eva Učakar, 4. a