Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Taborski tretješolci v Rogatcu

V sredo, 29. 5. 2019, smo se iz Tabora odpeljali v Rogatec. Na ekskurziji  v  Muzeju na prostem, smo si v prvi delavnici izdelali zapestnice iz ličja. Spoznali smo, da so si iz ličja nekoč izdelovali tudi torbice, copate, predpražnike….V drugi delavnici smo mesili kvašeno testo in si oblikovali žuliko. To je majhen hlebček kot ga je v davnih časih dobil najbolj priden otrok pri hiši. Pečenega smo  pohrustali. V tretji delavnici smo spoznali življenje čebel in njihovo koristnost za naravo in človeka. Iz  voska in stenja smo si izdelali svečo. Nato nas je vodnica vodila  do  starih stavb in predmetov ter nam povedala, zakaj so jih uporabljali naši predniki.

Na kosilo smo se odpeljali na Jelenov graben pri Olimju. Dobro smo jedli in se posladkali s sladoledom. Lastnik gostilne je s koruzo in klici Pika, klicati smo  mu pomagali tudi učenci, privabil košute. Koruzo so jedle kar iz naših dlani.

Odhiteli smo v Čokoladnico. Gospod  nam je povedal zanimivosti izdelovanja čokolade. Košček smo lahko degustirali. Čokoladico smo si tudi kupili.

 Odhiteli smo na avtobus in se odpeljali proti našemu Taboru, kjer so nas zadovoljne pričakali starši.

učenci  3. c  POŠ Tabor