Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

TABORSKI VRTILJAK ZABAVE

    Čeprav nam je na začetku jeseni malce ponagajalo vreme, nam je v nadaljevanju tedna le uspelo uloviti čudovit jesenski dan, ko smo v vrtec povabili starše in sorodnike naših varovancev.

    Ob letošnjem jesenskem srečanju s starši so nam na pomoč priskočila društva v občini Tabor, ki so nam vsak na svoj način predstavila svojo dejavnost, vanje pa vključila tako otroke kot tudi starše. Športno društvo se je predstavilo z gibalnimi dejavnostmi za vse generacije. Društvo upokojencev je z nami balinalo, otroci pa so se lahko preizkusili v kmečkih opravilih. Čebelarsko društvo nam je približalo čebelo sivko, delovanje čebelarjev in čebelje proizvode. Lovsko družino je predstavljal sam župan občine Tabor, gospod Marko Semprimožnik, ki nam je pokazal nekaj lovskih trofej, oblačila in pripomočke za lov. Otroci so s storži kot pravi lovci ciljali v tarče. Turistično društvo Tabor se je predstavilo kot Ojstriška gospoda, s katerimi so otroci lahko izdelovali krone iz papirja. Društvo žena in deklet nas je pogostilo s svojimi doma pečenimi dobrotami, spekle pa so nam tudi okrog 100 palačink. Proti plačilu z žetoni so otroci lahko kupili kokice, si z marmelado mazali palačinke, naredili sadna nabodala, ali pa kupili kanapeje društva Gušt in kmetije Laznik. Vrtiljak zabave pa sta zaključili gospa Julijana Juhart iz likovne sekcije Mavrica in  gospa Marta Vehovar iz plesne sekcije Kulturnega društva Tabor, s katero so se otroci zabavali ob priljubljenih plesnih ritmih. Iskrena hvala vsem članom društev, ki ste svoj čas požrtvovalno namenili nam.

    Verjamemo, da smo s skupnim sodelovanjem pripravili obilo zabave in novih spoznanj o dagajanju v kraju, med seboj pa povezali več generacij. Pa drugo leto mogoče spet…

Renata Košica in Manica Obreza