Videokonferenca s francoskimi učenci

Na zadnji šolski dan v tem šolskem letu smo se učenci 3.a-razreda odločili, da preko aplikacije Skype pokličemo naše prijatelje v Francijo.
Ker se nismo želeli samo pogovarjati, smo učencem pripravili par ugank. V teh ugankah smo skozi pantomimo in risanje predstavili najbolj značilne stvari za našo deželo in naš kraj. Učenci so s pantomimo predstavili vranski grb, kranjsko čebelo ter Lavoslava Schwentnerja. Narisali pa so Postojnsko jamo in slovenski grb. Naloge niso bile pretežke in so jih francoski učenci kar hitro rešili.
Podobne uganke so nam zastavili tudi francoski učenci. S pantomimo so pokazali galskega petelina, žabo, saj so žabji kraki znani kot njihova tipična jed ter Eifflov stolp. Narisali pa so polža kot njihovo kulinarično specialiteto.
Na koncu smo skupaj zaplesali še ples, ki smo se ga naučili, ko so bili francoski učenci v Sloveniji na izmenjavi, za zaključek pa smo odigrali še eno igro potapljanja ladjic, v kateri smo prepričljivo zmagali.
Čeprav smo imeli nekaj težav s povezavo in smo morali klic večkrat ponoviti, nam je bila to zanimiva izkušnja in upamo, da se bo takšen klic še kdaj ponovil.

Katja Brezovnik in Polona Vodičar