Vsaj en dan za ples

Zadnjo sredo pred božično-novoletnimi prazniki, 21.12. 2017, smo na naši šoli organizirali celostni kulturni dan z naslovom Dan za ples. Kulturni dan smo izvedli v sodelovanju s Plesno šolo Plesno mesto ter njihovimi učitelji plesa.
Učenci od 1. do 9. razreda so se preizkusili v različnih skupinskih plesih, ki so jih ob koncu kulturnega dneva tudi predstavili staršem na nastopu v naši športni dvorani.

Prvošolci so v svojem plesu predstavili snežaka.
Drugošolci so s skladbo Gunga Gunga skupine Čuki predstavili kosmatega moža, ki je rad spal v jami.
Tretješolci so v plesu oponašali ples čebel in skupaj z delom četrtošolcev zaplesali na pesem Zum zum zum Romane Kranjčan.
Drugi del četrtošolcev pa je zaplesal na zimski Pancer Tanz skupine Čuki.
Petošolci se boljše počutijo kadar plešejo, zato so plesali na pesem Better when i`m dancing Megan Trainor.
Šestošolci so si v pesmi Ex` s & Oh` s pošiljali plesne poljubčke in objemčke.
Sedmošolci so vsak v svojem svetu. Oni hočejo imeti klavir in psa, zato so zaplesali na rap komad Nipkeja z naslovom Nihče me ne razume.
Osmo in devetošolci so zaplesali na moderne tuje ritme in skladbo Mama (Jonas Blue&William Sage).

Nekajkrat so zaplesale tudi večje skupine učencev iz več razredov skupaj. Nekateri razredi so se namreč naučili dva plesa.

Učenci vseh razredov so zelo aktivno sodelovali pri plesu in na nastopu zavzeto pokazali koreografije, ki so se jih naučili v eni šolski uri.

Nastop učencev naše šole so popestrili plesalci Plesnega mesta, ki so nam prikazali različne plesne zvrsti, med drugim sta zaplesala tudi Evelin Arh in Blaž Rus. Evelin je nekdanja mladinska svetovna prvakinja v rock’n’rollu, ki skupaj z Blažem mešata štrene najboljšim.

Kulturni dan Dan za ples je bil odličen zaključek koledarskega leta in lepa popotnica v prihajajoče praznike.
Učenci in učitelji smo sklenili, da si takšnih dni v prihodnosti želimo še več.