Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

ZABAVA Z LUČKAMI

Na topel jesenski večer smo imeli v vrtcu Vransko jesensko srečanje. Priprave so potekale že cel Teden otroka, saj so otroci izdelovali inštrumente in lučke. Vse skupine so odšle na pohod v gozd, od koder so prinesli material za gibalni poligon in nabirali kostanj. Na tak način so bili otroci aktivno vključeni v pripravo zabave z lučkami, ki smo jo že vsi komaj čakali. In zgodilo se je.

Po čarobni poti proti igrišču, ki jo je razsvetljevalo približno sto lučk, so se otroci skupaj s svojimi starši odpravili na igrišče. Tam so za presenečenje poskrbele strokovne delavke, ki so s senčnimi lutkami zaigrale pravljico Anje Štefan Zvonček. Po igrici pa je sledilo druženje ob peki kostanja, prepevanju ob ognju, gibanju po poligonu in sladkanje s čajem. Otroci so se lahko preizkusili tudi v animaciji lutk, ki so nastopale v uvodu. Svojo čarobnost so imela tudi igrala v temi. Kako lepo se je bilo voziti po toboganu z lučko na glavi.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo staršema Brini Kraševec, ki je s kitaro popestrila pevski kotiček in Maticu Golavšku, ki je pomagal pri peki kostanja. Hvala pa tudi vsem staršem, ki so pridno prinašali v vrtec kostanj in kozarce za lučke. Skupaj smo doživeli lep, igriv in zanimiv večer.

Koordinatorke srečanja Branka, Nada in Brigita