»POPESTRIMO DAN« – izlet v okviru projekta Popestrimo šolo

V petek, 4.4.2014, smo se s 15-imi učenci Osnovne šole Vransko in 10-imi učenci Podružnične osnovne šole Tabor udeležili zaključnega izleta »Popestrimo dan« na Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Soča v Tolminu. Na izlet nas je povabil Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, saj se projekt »Popestrimo šolo« z letošnjim letom zaključuje.

Po dolgi vožnji v Tolmin smo si najprej ogledali najbolj znano naravno znamenitost Posočja, to je reka Soča. Učenci so preizkusili, kako je mrzla, za spomin pa smo odnesli tudi nekaj najlepših kamenčkov, ki smo jih našli ob reki. Na CŠOD-ju Soča v Tolminu so v nadaljevanju za nas pripravili zanimive delavnice. V gozdu smo se v skupinah preizkusili v iskanju »nekaj okroglega, ravnega, nekaj, kar narava ne potrebuje več, …«. Nato pa nas je presenetil še kačon Marko, ki nam ga je predstavila gospa iz Centra Soča in so ga lahko učenci božali.

Po kosilu sta sledila še lokostrelstvo in plezanje. Pri plezanju je nekaterim uspelo priplezati čisto do vrha visoke stene, kjer je bilo potrebno pozvoniti z zvončkom ter si nekaj zaželeti.

Kot darilo so vsi udeleženci izleta prejeli majice z logotipom projekta ter majhno pozornost, vrečko in denarnico za kovance.
Učenci so bili kljub dolgi poti nadvse zadovoljni z izletom, saj so veliko lepega in zanimivega doživeli, srečali sovrstnike in se z njimi pogovarjali in igrali, za kar smo zelo hvaležni Javnemu skladu RS za razvoj kadrov in štipendije.

Katja Završnik in Miha Miklavc