Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Obvestilo za novo šolsko leto

Spoštovani starši!

Vsako šolsko leto je nekaj posebnega, to, ki je pred nami, pa bo še posebej edinstveno. Veseli smo, da se bomo srečali v šoli, ob tem pa bomo morali seveda vsi slediti ukrepom za preprečevanje širjenje okužbe s koronavirusom. Zato vam pred prvim šolskim dnem pošiljamo še nekaj informacij. 

V pripetih dokumentih boste našli Načrt zagotavljanja dela v Osnovni šoli Vransko-Tabor v času koronavirusa za starše. Prosimo vas, da ga natančno preberete in se držite navedenih ukrepov. Po zadnjih navodilih je uporaba masko v skupnih prostorih obvezna za učence od petega do devetega razreda, za učence od prvega do četrtega pa priporočljiva. Maske priskrbite starši. Pošiljamo vam tudi obvestilo po navodilih MIZŠ, v katerem je zapisano, da lahko v šolo pošljete le zdravega otroka. Prosimo, ravnajte v skladu s tem obvestilom. 

Posebej vas želimo opozoriti na upoštevanje ukrepov med šolskim prevozom (obvezne maske in razkuževanje rok). Vozača brez maske voznik ne bo sprejel na kombi ali avtobus.

Prvi dan učenci od prvega do četrtega razreda na centralni šoli in od prvega do tretjega razreda na podružnici prinesejo s sabo copate.

Varstvo vozačev je namenjeno le vozačem. Učenci, ki niso vozači, prihajajo v šolo ob 8.10 in odidejo domov takoj po pouku. Za učence vozače je udeležba v varstvu obvezna, pred poukom in po njem. Prosimo, da se o tem pogovorite s svojim otrokom.

Učenci v času pouka (redni pouk, podaljšano bivanje) in po pouku (varstvo) odhajajo k zobozdravniku, zdravniku in k raznim dejavnostim izven šole. Učitelj bo tak odhod otroku dovolil le v spremstvu staršev ali s podpisanim obvestilom staršev, kjer bo točno navedeno, ob kateri uri in zakaj mora otrok oditi. To obvestilo mora otrok obvezno pokazati učitelju, ki ga takrat poučuje (učitelj predmeta, učitelj OPB, učitelj v varstvu), sicer učitelj odhoda ne sme dovoliti.

Starši boste lahko po svoje otroke v OPB prihajali le ob za to določenih urah, ki jih boste vnaprej napovedali, v šolo pa ne boste smeli vstopati. O tem vas bodo natančneje obvestili učitelji OPB in vam posredovali potrebna navodila.

Prosimo vas, da za komunikacijo s šolo uporabljate e-poti in telefon saj bodo naša srečanja v živo omejena. Načrtujemo tudi govorilne ure na daljavo, razen vnaprej dogovorjenih izjem. O tem vas bodo obveščali razredniki.

 Napotkov je veliko, a zagotovo je naš skupni cilj, da šolsko leto mine zdravo. Zato verjamem, da jih boste sprejeli z razumevanjem.

 Želimo vam vse dobro in se veselimo novega šolskega leta.                     Majda Pikl, ravnateljica