Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Obvezna uporaba veljavnega e-naslova v Arnesovih spletnih učilnicah

Vransko, 30. 11. 2020

Spoštovani,

v Arnesovih spletnih učilnicah se uvaja obvezna uporaba veljavnega e-naslova (to ni ___@os-vransko.si). Prehod na obvezno uporabo e-naslova bo potekal v več fazah.

V 1. fazi  (4. 12. 2020) bo Arnes v spletnih učilnicah vključili blokiranje tistih AAI-računov, ki sploh nimajo e-naslova.

  • Take AAI-račune bo preusmerilo prek obrazca o težavi na MDM, da si lahko sami vnesejo e-naslov in nato ponovijo prijavo v spletne učilnice.
  • Uporabniški računi z izmišljenimi e-naslovi bodo lahko še naprej nemoteno uporabljali spletne učilnice.

V 2. fazi pa bo onemogočen dostop do spletnih učilnic vsem, ki ne bodo imeli vpisanega veljavnega e-naslova (napačen naslov, poln poštni predal …). Uporabnik  ne bo izbrisan, ampak samo »suspendiran«. Račun vam bodo lahko ponovno omogočili le na Arnesu, potem ko jim boste javili veljaven e-naslov.

Zaradi uveljavitve navedenih sprememb pozivamo vse učence, ki še nimajo vpisanih veljavnih e-naslovov ali naslova sploh nimajo vpisanega v bazi MDM, da to storijo čim prej.

Navodila lahko preberete na spletni strani šole (http://www.os-vransko.si/svetovalni-koticek/navodila-za-uporabo-aai-racuna ), v spletni učilnici v rubriki SOS za učence ali pa sledite povezavi, ki se vam odpre ob prijavi v spletno učilnico in vas opozarja na pomanjkljive podatke.

Pripravila: dr. Zvonka Cencelj, org. rač. dej.

Ravnateljica: Majda Pikl, univ. dipl. ped.