Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Pustni karneval

Osnovna šola Vransko sodeluje na pustnem karnevalu že več kot 20 let. Letošnja rdeča nit so bile ŠOLSKE POTREBŠČINE. Spodaj si lahko preberete pustne predstavitve vsakega razreda, v galeriji pa si oglejte v kaj so se prelevili posamezni razredi na pustno soboto.

1. A IN 1. B

Knjige so šolske potrebščine, katere učenci naše šole in še posebno prvošolci pogosto vzamejo v roke. V knjigah najdemo ogromno junakov in domišljije. Danes so si pravljična bitja vzela dopust in prišla na pustni karneval, spremljajo pa jih sladke jagode. Pravljična bitja so se srečala tudi z mačkom Murijem, ki jih je naučil plesati.

2. A IN 2. B

Iz debele knjige o Piki Nogavički so ušli junaki. Vsi jih dobro poznamo. Pika Nogavička ima rdeča lička, nosek pa rumen, ti pa pojdeš ven.

3. A IN 3. B

Mi smo svinčniki.

Večkrat prosimo za mir, tišino,

da lahko potrebno postorimo,

danes se samo veselimo,

po cesti drvimo,

bonbone delimo.

Velika in mala tiskana,

velika in mala pisana,

številke do neskončnosti,

risbe do estetskosti

to so naše prednosti.

S šilčkom si brusimo špice,

da imamo ostre konice.

Smo delavni, iznajdljivi,

da nagrado bi dobili

in se konec šolskega leta

sladoleda veselili.

4. A IN 4. B

Četrtošolci predstavljajo nepogrešljive in velikokrat najljubše potrebščine vsakega šolarja. To so seveda čopiči in palete. Čopiče imajo radi prav vsi šolarji, največkrat takrat, ko se jih lotijo umivati in čopiči rišejo po dlaneh, pri najbolj pogumnih pa tudi po obrazih. Čopiče imajo rade tudi mame, sploh takrat kadar čopič zamenja list, platno ali kakršnokoli drugo podlago za majico, hlače in včasih kakšen prt, mizo…

Danes bodite brez skrbi, predstavljajo se vam čopiči, ki so povsem suhi in posušeni in ne bodo povzročili nikakršne škode.

5. A

Mi smo 5. A, kreativna skupinica. Peresnica je odtavala, zato zdaj 5. A skupinici zavladali sta črni điotiki. Zdaj po Vranskem hodimo le mi, polni pustne energije smo vsi. V 5. A skupinici smo ravnilo, šestilo, kalkulator, škarje, zemljevid, šilček, lepilo, radirka, bombice, minice, svinčnik, geotrikotnik, kuli in mavrična barvica.  To je 5. A, kreativna skupinica.

6. A

Mi smo barvice vesele, tanke ali debele. narejene smo iz lesa, sestavljamo pa 6. A.

6. B

Kje leži Vransko, to zdaj ni več vprašanje, saj vrtimo globus, ki pripelje znanje. Zaplešite z nami, gremo okrog sveta.

7. A

Mi smo zmagoviti 7. A, mi smo zvezki za slovenščino, matematiko, naravoslovje, glasbo in še kaj. V nas je napisano vse od A do Ž. V kakšnih piše vse, v drugih pa le najnujnejše. Nekateri imajo ušesa, drugi ovitke, vsi pa so zgledno urejeni.

8. B

Knjiga in zvezek za zgodovino, iz katerih so ušle zgodovinske osebnosti … med nami so neandertalec, Kleopatra in Julij Cezar, Maria Antoaneta iz visokega Baroka, s prvega kmečkega upora je puntarski kmet Gregor Škorja, tudi Kavboji in Indijanci so prišli iz daljnega ameriškega zahoda in gospodični Charleston, spremlja jih vojak Che Guevare z daljne Kube

9. razred pa smo resni učenjaki, ki ubadamo se s kemijskimi znaki. Predstavljamo vam elemente periodnega sistema. Vsi smo si med seboj različni, nekateri smo bolj reaktivni kot drugi, eni lažji, drugi težji, nekateri bolj topni v vodi, drugi v alkoholu, nekateri smo počasnejši, drugi hitrejši. Kljub temu, da smo si različni, skupaj sestavljamo ta naš ljubi svet.

ROBOVRANI

Sedaj pa še zadnja osnovnošolska skupina, predstavljamo vam ROBOVRANE, sami vam bodo povedali, kako uspešni so in kaj počnejo.

NOVO, NOVO!

V letu 2020 čisto nova atrakcija v Savinjski dolini! Pripravite se na dih jemajočo, adrenalinsko vožnjo na najhitrejšem, najmodernejšem vlakcu “drugi tir” v zabaviščnem parku “LOČICALAND”. Vabljeni na nepozabno dogodivščino lupingov, levih in desnih zavojev, prostega pada in vratolomnih obratov!