Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Spoštovani starši!

Preživljamo čase in trenutke, ki jih nismo načrtovali ne predvideli. Znašli smo se v situaciji, ki je posebna, negotova, a hkrati nam ponuja vrsto izzivov, s katerimi smo se vsi skupaj nehote spopadli. V teh dneh si vsi želimo, da bi ostali zdravi in pomagali pri preprečevanju širjenja okužbe, zato vsi ostajamo doma. Vsi se po svojih najboljših močeh trudimo, da bi čim bolj ublažili posledice.  Pri tem se bo zagotovo pojavila tudi kakšna napaka, za kar se vam že v naprej opravičujemo. V dani situaciji moramo biti predvsem strpni in ljudje.
Zavedamo se vseh skrbi in omejitev, ki jih takšna situacija prinaša. Zato je toliko bolj pomembno,  da stopimo  skupaj.

Učenje na daljavo ni majhen zalogaj, zato prosimo starše in vse, ki ste karkoli vključeni v življenje in delo šole, da resno in odgovorno naredite vse potrebno, da se vaši otroci in vi ne bi izpostavljali nevarnostim okužbe.

Zaprta šola za učence pomeni opravljati naloge na drugi lokaciji – to je doma.

Še naprej se bomo trudili, da vam posredujemo gradiva, ki bodo učencem v pomoč pri ohranjanju izobraževalne kondicije. Pri tem je zelo pomembno, da skupaj z vašim otrokom strukturirate dnevni čas, ki naj vsebuje različne aktivnosti. Poleg vseh aktivnostih in nalog, ki jih pripravljajo učitelji, imajo otroci različne možnosti učenja na daljavo. Pri tem bi želela  poudariti, da izjemen trud v pripravo nalog in aktivnosti za delo na daljavo vlagajo tudi učitelji, saj tako delo zahteva veliko inovativnosti, ustvarjalnosti in izvirnosti. Želijo, da bi bila učencem učna snov čim bolj razumljiva in dostopna.

Tudi na RTV SLO so prilagodili svoj program v namene učenja na daljavo. Vsak dopoldan so vam na voljo različne oddaje za otroke; trenutno najbolj primerne za učence od 1. do 5. razreda.

Za redno in sprotno delo so odgovorni učenci, od Vas  spoštovani starši, pa pričakujemo, da boste spremljali, ali so opravili samostojno učenje.

Vsekakor so ti dnevi odlična priložnost, da otroci zelo redno delajo za šolo, saj ne bodo imeli številnih dodatnih interesnih dejavnosti, ki jim jemljejo velik del časa, ki bi ga sicer lahko namenili šoli in učenju. Zato lahko poglabljajo znanja, odpravljajo šibke točke pri posameznih predmetih, več berejo, predvsem pa se učijo samostojnosti in odgovornega ravnanja.

Prepričana sem, da vas je večina staršev preudarnih in odgovornih, zato pričakujem, da boste v teh dneh poskrbeli, da bo delovni dan potekal v korist vašega otroka. Zahvaljujem se vam, ker jim bose stali ob strani in jim pomagali, svetovali in jih usmerjali. Verjamem, da bomo z našo kulturo  sodelovanja in spoštovanja skupaj dokazali, da se znamo obnašati odgovorno in preventivno, predvsem pa varovati svoje zdravje in zdravje vseh okrog nas.

Zavedam se, da se v tem trenutku vsi zavedamo, da je zdravje naše največje bogastvo, zato je prav, da skrbimo zase in za druge in ravnamo v skladu s preventivnimi ukrepi.

STOPIMO SKUPAJ, BODIMO DOSLEDNI, POMAGAJMO DRUG DRUGEMU.
POZITIVNO IN POMIRJUJOČE VPLIVAJTE TUDI NA DRUGE.
VIRUS PREIZKUŠA NAŠ ZNAČAJ DO TEMELJEV.
IN V TEMELJU SMO NAJPREJ LJUDJE. ZATO OSTANIMO PREDVSEM LJUDJE.
PREPRIČANA SEM, DA TO ZMOREMO!

Hvala vsem in mirno, potrpežljivo še naprej. Pazite nase in ostanite zdrav

Ravnateljica Majda Pikl, uni. dipl. ped.