Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

ZAKLJUČNI POHOD IN NOČITEV NA ČRETI

Člani planinskega krožka so šolsko leto zaključili z zaključnim pohodom na Čreto, starejši člani pa so na koči tudi prespali.

V petek, 7. 6. 2019, smo se s kombijem odpeljali v Jevše, od tam naprej pa smo po Vojkovi poti nadaljevali do planinskega doma. Med potjo smo se borili s koprivami, robidovjem in soncem, hkrati pa sladkali z borovnicami. V popoldanskih urah smo prispeli do koče, kjer je vse udeležence čakal »šmoren« s prelivom ter malinovec. Mlajši planinci so se s starši vrnili domov, devet pa jih je ostalo na koči. Sledilo je prijetno druženje ob klepetu in družabnih igrah ter priprava postelj. V poznih nočnih urah je končno vse potihnilo in tako je bilo do jutra. Zjutraj smo pospravili in odšli do kmetije Zahojnik, kjer nam je družina Remic postregla zelo bogat zajtrk. Opoldne smo se vrnili nazaj na Vransko. Pohod smo zaključili s kepico sladoleda.

Za prijeten zaključek planinskega krožka se zahvaljujemo Osnovni šoli Vransko-Tabor, Planinskemu društvu Vransko, oskrbnici planinskega doma na Čreti ter družini Remic.