Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

ZIMSKI POHOD UČENCEV RS

Odločitev je padla, da je tik pred počitnicami čas še za zimski športni dan. V torek, 18. 2. 2020, smo se odpravili na triurni pohod. Kljub neobetavni vremenski napovedi nam je jutro postreglo z brezvetrjem in tudi o dežju ni bilo ne duha ne sluha. Prvi dve uri smo preživeli pri pouku, po malici pa smo se podali na pot mimo novega naselja, igrišča Razgan, čez Ojstriško vas do doma nekdanje učiteljice gospe Ive Leskovšek, ki nas je pospremila del poti skozi gozd proti Miklavžu.

Na poti smo spoznali zgodovino velike mlake. Nastala je, ker so nekoč tam kopali ilovico. Iz ilovice so izdelovali opeko, jo žgali in jo uporabili za gradnjo okoliških stavb.  

Gozdna pot nas je pripeljala do travnika pri kmetiji Lesjak. Zaslužili smo si postanek s sadno malico in  prosto igro.

Potem smo se po cesti mimo pokopališča vrnili v šolo.

Vtisi učencev:

Gospa je imela tri kužke. Dva sta bila majhna in eden večji. Lahko smo jih božali. Mali puhast kuža mi je bil najbolj všeč. (Zala Miklavc, 3. c)

Nama je bilo všeč, ko sva božala kužka. Ko smo se ustavili, sva pila tudi vodo.  (Maruša in Taj, 1. c)

Fajn je bilo, ko smo božali kužka in ko smo bili na travniku in smo skakali po kupčkih in ko smo prišli nazaj. (Eva, 1. c)

Meni je bilo fajn, ko smo bili na travniku. Tam smo se lovili in pogovarjali. Nisem želela nazaj v šolo. (Ula K., 3. c)

Med odmorom za sadno malico smo se s puncami lovile. Bilo je zelo zabavno. (Gaja, 3. c)

Včeraj smo imeli triurni pohod. Ful je bilo fajn, ko smo šli v gozd in ko smo božali kužke. Potem smo jedli in se igrali na velikem travniku. Bilo je fajn. (Lina in Mina, 2. c)

Imel sem se zelo lepo, ker smo šli na lep pohod. (Bor, 4. c)

Bilo mi je zelo všeč, ko smo šli mimo Ojstriške vasi, ker je tam doma moj prijatelj. (Mark, 4. c)

Na pohodu mi je bilo zelo všeč. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo bili na travniku in smo s puncami delale kolesa. (Lucija, 4. c)