Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

OBVESTILA


Spoštovani starši,

čeprav smo upali in se veselili, da se vsaj z nekaterimi vidimo že v prihodnjem tednu, strokovnjaki pravijo, da epidemiološke razmere še ne vlivajo optimizma.  Število okuženih z novim koronavirusom ostaja visoko,  še vedno je visoka zasedenost bolnišničnih postelj. Ker nam mora biti zdravje na prvem mestu, moramo torej slediti priporočilom in nadaljevati z ukrepi, ki določajo nadaljnje začasno zaprtje šole.

Iskreno upamo, da bodo sprejeti ukrepi čez teden dni pokazali učinek in da se bodo v šolo vrnili vsaj najmlajši učenci. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je namreč že pričelo pripravljati usmeritve za ponovno odprtje šol za učence od 1. do 3. razreda.

Skladno s podaljšanjem ukrepov Osnovna šola Vransko-Tabor ostaja zaprta tudi v času od 30. 11. do 4. 12. 2020, zato še naprej poteka pouk na daljavo.

Kljub vsemu pa prihaja za marsikoga najlepši čas v letu. Še posebno so nad veselim decembrom navdušeni otroci. Želimo vam, da bi našli čas zase in za druženje z otroki –  kljub spoprijemanju z notranjimi in zunanjimi ovirami vseh vrst. Zahtevni časi so lahko tudi priložnost za poglabljanje tega, kar je največ vredno. Prebrana pravljica, sprehod in raziskovanje zimske pokrajine, topel čaj in »crkljanje« so trenutki, ki se nam zasidrajo v spomin za vse večne čase. Dragoceni trenutki so tudi takrat, ko otrokom priskočite na pomoč pri razporejanju urnika in dnevnih aktivnosti, ki so jim jih pripravili učitelji. Na ta način otrokom sporočate, da jih imate radi, saj jim skušate pomagati. Zanimate se zanje.

V tem času je zelo pomembno, da otroke spodbudite tudi za  branje knjig: pravljic, zgodb, poezije v okviru obveznega branja, bralne značke ali kar tako. To namreč pomembno vpliva na razvoj otrokove osebnosti in tudi na njegovo učenje zdaj in pozneje v življenju. Branje otrokom pomaga, da spoznavajo različna čustva. Tako se lažje soočajo s svojimi občutki in težavami, s tem pa jih nevsiljivo etično vzgajamo. Hkrati z branjem spodbujamo domišljijo in iznajdljivost, pozitivno samopodobo, besedni zaklad, sprostitev. Otroka učimo, kako lahko kakovostno preživlja prosti čas.

Otroci potrebujejo naš čas. Otroci potrebujejo našo pozornost. Otroci potrebujejo drobna presenečenja, ljubezen, naklonjenost in podporo. Vsega tega vam želimo v prihajajočem adventnem času v izobilju. In ostanite zdravi.

V želji in upanju, da se kmalu srečamo v šoli, vam želim prijeten konec tedna in uspešno delo tudi v bodoče. Izrekam van iskreno zahvalo za vso podporo in razumevanje. Sporočam vam, da je tudi  vaše delo  neprecenljivo in si želim, da bo tudi v bodoče tako.

V primeru vprašanj smo vam na voljo po elektronski pošti: os. vransko@guest.arnes.si.

Ravnateljica: Majda Pikl


______________________________________________________________________________

Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji v razmerah, povezanih s covid-19 Modeli in priporočila

DEDIŠČINA GRE V ŠOLE

Na POŠ Tabor smo kulturni dan izvedli v petek, 30 9. 2020. Sodelovali smo učenci od 1. do 9. razreda.

Preberite več

TEDEN OTROKA V PRVEM TRILETJU

Vsako leto se ob omenjeni priložnosti spomnimo na otrokove pravice, za katere so žal mnogi otroci prikrajšani. Odgovorno se pogovorimo tudi o dolžnostih, ki hodijo s pravicami z roko v roki.

Preberite več

Teden otoka v 4. c na POŠ Tabor

Teden otroka v 4. c – razredu na POŠ Tabor je potekal malo drugače kot smo ga vajeni. V sredo, 30. 9. 2020, smo imeli tehniški dan, kjer smo sestavljali mostove iz lego gradnikov.

Preberite več

Športni dan nekoliko drugače

V sredo, 22. 4. 2020, je OŠ Vransko-Tabor izvedla športni dan, ki pa je tokrat potekal popolnoma drugače.

Preberite več

OBJEM na osnovni šoli Vransko-Tabor

Na Osnovni šoli Vransko-Tabor smo kot implementacijska šola vključeni v petletni projekt OBJEM. V projektni skupini je vključenih 18 strokovnih delavcev celotne vertikale, svetovalne službe in vodstva.

Preberite več

Oglejte si starejše objave >>

ZAGOTAVLJANJE TOPLEGA OBROKA ZA UČENCE IN DIJAKE, KATERIH IZOBRAŽEVANJE POTEKA NA DALJAVO

V skladu z okrožnico MIZŠ št. 6030-1/2020/88 in soglasju z Občino Tabor bo Osnovna šola Vransko-Tabor zagotovila brezplačen topli obrok za vse učence in dijake v skladu s kriteriji, ki so opredeljeni v prej omenjeni okrožnici.

Preberite več

Obvestilo o izvajanju interesne dejavnosti joga

Obveščam vas, da se bo interesna dejavnost joga zaradi prevelikega števila prijavljenih učencev, izvajala v dveh skupinah.

Preberite več

Določilo ODLOKA o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (18.09.2020)

Vlada Republike Slovenije je danes, 18.9.2020 ob 21. uri na dopisni seji sprejela »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2« (v nadaljevanju »Odlok«).

Preberite več

Obvestilo za novo šolsko leto

Vsako šolsko leto je nekaj posebnega, to, ki je pred nami, pa bo še posebej edinstveno. Veseli smo, da se bomo srečali v šoli, ob tem pa bomo morali seveda vsi slediti ukrepom za preprečevanje širjenje okužbe s koronavirusom. Zato vam pred prvim šolskim dnem pošiljamo še nekaj informacij.

Preberite več

Oglejte si starejša obvestila >>