Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

OBVESTILA


Vozni red kombija POŠ Tabor, 26. 1. 2021

_____________________________________________________________________________

Načrt zagotavljanja dela v Osnovni šoli Vransko-Tabor v času koronavirusa za starše

_____________________________________________________________________________

Spoštovani straši, dragi učenci,

v skladu z navodili ministrstva vas obveščamo, da se pouk na daljavo za učence od 4. do 9. razreda nadaljuje.

Starši, naprošamo vas, da spodbujate svoje otroke k učenju. Naj redno spremljajo navodila v spletni učilnici, se udeležujejo ur preko Zooma in na njih aktivno sodelujejo.

Dragi učenci, potrudite se po svojih najboljših močeh. Šolsko delo opravljajte vestno in sproti, ob tem pa ne pozabite na gibanje zunaj ter na kakšen klepet s prijatelji. Na daljavo, seveda.

Upamo, da se bomo kmalu videli v šolo.

V primeru vprašanj in nejasnosti se obrnite na učitelje, razrednike ali vodstvo šole.

Želimo vam vse dobro, predvsem pa, da bi ostali zdravi.

Pomočnica ravnateljice: Polona Učakar                                                                    Ravnateljica: Majda Pikl

_____________________________________________________________________________

Spoštovani starši, dragi učenci,

v skladu z zadnjo okrožnico ministrstva vam sporočamo veselo novico.

Za učence od 1. do 3. razreda bo od torka, 26. 1. 2021, pouk potekal v prostorih šole. Tako se bo za vas zaključilo zahtevno obdobje šole na daljavo.

Za lažjo organizacijo dela vas prosimo, da RAZREDNIKOM sporočite nekaj podatkov. Pri tem upoštevajte, da so prevoz, varstvo in OPB namenjeni učencem, ki to res nujno potrebujejo.

1. Ali bo vaš otrok potreboval šolski prevoz? (V tem primeru ure prihoda in odhoda ni treba sporočati, saj bo ta v skladu z voznim redom.)

2. Ali bo vaš otrok obiskoval jutranje varstvo in ob kateri uri bo prihajal?

3. Ali bo vaš otrok obiskoval oddelek podaljšanega bivanja in ob kateri uri bo odhajal domov?

Podatke sporočite najkasneje do nedelje, 24. 1. 2021, do 12.00.

Podrobnejše informacije in navodila boste prejeli v ponedeljek, sedaj vam sporočamo le najnujnejše. Vljudno prosimo, da to obvestilo natančno preberete.

Pouk na daljavo se za vse učence od 1. do 3. razreda zaključuje. Za vse je obvezen pouk v šolskih prostorih. Vsak izostanek zaradi zdravstvenih razlogov je potrebno opravičiti z zdravniškim opravičilom oz. razredniku pojasniti razlog izostanka.

Starše naprošamo, da po najboljših močeh poskrbite za prevoz svojega otroka v šolo in odvoz domov, da bi čim bolj zmanjšali število otrok, ki se bodo vozili s šolskim prevozom. Šolski prevoz bo na voljo v primerih, ko se res ne boste mogli drugače organizirati, po prilagojenem voznem redu, ki ga boste še prejeli. Otroci bodo na šolskem prevozu potrebovali maske, ki jih priskrbite starši. Sedeti bodo morali v primerni razdalji, obvezno bo razkuževanje rok.

Jutranje varstvo bo potekalo za vsak oddelek v svoji učilnici v skladu z izraženimi potrebami.

Starši v šolo ne boste mogli vstopati, otroka boste lahko pospremili do vhoda v šolo in ga tam tudi prevzeli po pouku. Otroke, po katere boste prihajali starši, bomo oddajali na pol ure od 13.00 dalje, predvidoma do 15.00.

Učenci v razredih ne bodo nosili mask, bodo pa sedeli v primerni razdalji. Med odmori učilnic ne bodo zapuščali in se ne bodo mešali z učenci drugih oddelkov. Malicali in kosili bodo v učilnicah. Ves čas se bodo zadrževali v svojem "mehurčku", to je oddelku. Maska je za otroke priporočljiva vedno, ko niso v svoji učilnici (npr. prihod, odhod, stranišče). Uporabljali bomo higienske ukrepe v skladu z navodili. Otroci naj imajo s seboj topla oblačila, saj bomo veliko zračili. Učenci bodo obutev in vrhnja oblačila puščali v garderobi, zato naj imajo s seboj copate. Za pouk v športni dvorani morajo imeti čiste športne copate.

Tudi oddelki podaljšanega bivanja bodo delovali ločeno, za vsak oddelek posebej. Zato vas naprošamo, če je le mogoče, da poskrbite za odhod svojega otroka domov čim prej.

Učencem bomo zagotavljali malico in kosilo. Zajtrk ne bo na voljo. Starši poskrbite za ODJAVO OBROKA, če bo otrok manjkal ali če kosila ne bo koristil.

Za otroke bo 26. 1. drugi prvi september, zato vas naprošamo, da si vzamete čas za pogovor o ponovni vrnitvi v šolo.

V ponedeljek, 25. 1., bo še potekal pouk na daljavo in se bodo otroci srečali s svojim razrednikom.

V primeru nejasnosti se lahko obrnete na razrednike ali vodstvo šole.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami. Želimo vam, da ostanete zdravi in vse dobro.

Pomočnica ravnateljice: Polona Učakar                                                                Ravnateljica. Majda Pikl

______________________________________________________________________________

Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji v razmerah, povezanih s covid-19 Modeli in priporočila

Učence 4. c POŠ Tabor je obiskal pri pouku župan

Učiteljica 4. c razreda POŠ Tabor Simona Jan je v petek, 11. 12. 2020, ob 9.10 k pouku povabila Taborskega župana Marka Semprimožnika, ki se je na povabilo z veseljem odzval.

Preberite več

Virtualna likovna razstava učencev 4. c POŠ Tabor

Med šolo na daljavo smo ustvarjali z naravnimi materiali doma ali v naravi - "LAND ART".

Preberite več

10. TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V 4. C na POŠ Tabor

V petek, 20. 11. 2020, je po vsej državi potekal 10. tradicionalni slovenski zajtrk. Vsako leto smo na POŠ Tabor to obeležili v šoli. Letos žal ne, saj smo zaradi epidemije ostali doma.

Preberite več

DEDIŠČINA GRE V ŠOLE

Na POŠ Tabor smo kulturni dan izvedli v petek, 30 9. 2020. Sodelovali smo učenci od 1. do 9. razreda.

Preberite več

TEDEN OTROKA V PRVEM TRILETJU

Vsako leto se ob omenjeni priložnosti spomnimo na otrokove pravice, za katere so žal mnogi otroci prikrajšani. Odgovorno se pogovorimo tudi o dolžnostih, ki hodijo s pravicami z roko v roki.

Preberite več

Teden otoka v 4. c na POŠ Tabor

Teden otroka v 4. c – razredu na POŠ Tabor je potekal malo drugače kot smo ga vajeni. V sredo, 30. 9. 2020, smo imeli tehniški dan, kjer smo sestavljali mostove iz lego gradnikov.

Preberite več

Oglejte si starejše objave >>

TEDEN PISANJA Z ROKO 2021

Včeraj, 18. januarja 2021, se je začel že šesti Teden pisanja z roko, ki je namenjen ozaveščanju o pomenu pisanja z roko. Letos se še posebej zavedamo, da je postalo tipkanje dominanten način pisanja, tako pri mlajših kot pri starejših.

Preberite več

Literarni in likovni natečaj na temo tedna otroka ODGOVOR JE POGOVOR

Osnovna šola Vransko-Tabor za šolsko leto 2020/2021 razpisuje literarni in likovni natečaj na temo tedna otroka ODGOVOR JE POGOVOR.

Preberite več

Obvezna uporaba veljavnega e-naslova v Arnesovih spletnih učilnicah

v Arnesovih spletnih učilnicah se uvaja obvezna uporaba veljavnega e-naslova .

Preberite več

ZAGOTAVLJANJE TOPLEGA OBROKA ZA UČENCE IN DIJAKE, KATERIH IZOBRAŽEVANJE POTEKA NA DALJAVO

V skladu z okrožnico MIZŠ št. 6030-1/2020/88 in soglasju z Občino Tabor bo Osnovna šola Vransko-Tabor zagotovila brezplačen topli obrok za vse učence in dijake v skladu s kriteriji, ki so opredeljeni v prej omenjeni okrožnici.

Preberite več

Obvestilo o izvajanju interesne dejavnosti joga

Obveščam vas, da se bo interesna dejavnost joga zaradi prevelikega števila prijavljenih učencev, izvajala v dveh skupinah.

Preberite več

Določilo ODLOKA o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (18.09.2020)

Vlada Republike Slovenije je danes, 18.9.2020 ob 21. uri na dopisni seji sprejela »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2« (v nadaljevanju »Odlok«).

Preberite več

Obvestilo za novo šolsko leto

Vsako šolsko leto je nekaj posebnega, to, ki je pred nami, pa bo še posebej edinstveno. Veseli smo, da se bomo srečali v šoli, ob tem pa bomo morali seveda vsi slediti ukrepom za preprečevanje širjenje okužbe s koronavirusom. Zato vam pred prvim šolskim dnem pošiljamo še nekaj informacij.

Preberite več

Oglejte si starejša obvestila >>