Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Novice

Vrtci, šole in zavodi pričnejo ravnati po posodobljenih Navodilih v sredo, 19. 1.2022. NIJZ nas je tudi pisno obvestil, da bodo vse sezname visokorizičnih kontaktov, ki jih bodo prejeli na NIJZ do vključno torka, 18. 1. 2022, obravnavali skladno s takratnim protokolom, tudi če bodo prejete sezname obravnavali kakšen dan pozneje. Napotitev v karanteno na domu, ki bodo izvedene na podlagi prejetih seznamov v zadnjih dneh prejšnjega sistema karanten v VIZ, se ne prekinja.
Preberite več...
NIJZ nas je obvestil, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravljate v vašem zavodu, do napotitve v karanteno na domu podaljšal za nekaj dni. V soboto 15. 1. 2022 je zamik znašal že dva dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Ob tem nas NIJZ seznanja, da se prejeti seznami visokorizičnih kontaktov obravnavajo po vrsti glede na čas prejema.
Preberite več...
17. januarja 2022 se začenja sedmi Teden pisanja z roko, ki je namenjen ozaveščanju o pomenu pisanja z roko. V Tednu pisanja z roko 2022 sodeluje rekordnih 321 udeležencev, predvsem osnovnih in srednjih šol.
Preberite več...
December je čas, ko že tradicionalno vabim mlajše učence na ure pravljic v šolsko knjižnico. Letos so te pravljice potekale malo drugače. K sodelovanju sem povabila učiteljico angleščine v 1. VIO go. Lavro Končnik Perpar in skupaj sva pripravili slovensko-angleško pravljico z naslovom Medenjaček.
Preberite več...
Tudi letos počasi zaključujemo posebno leto, ki nam je zopet postreglo s številnimi izzivi. Naj se vam, preden vam zaželim vse dobro in lepo v prihajajočem letu, najprej zahvalim za vse trenutke, ko se je bilo potrebno prilagajati in marsikaj storiti drugače, kot smo bili vajeni doslej. Večkrat smo se morali s spremembami sprijazniti kar čez noč, pa nam je kljub temu uspelo.
Preberite več...
Vse učence vabimo k ustvarjanju za letošnji literarni in likovni natečaj Razigran uživaj dan. Rok za oddajo prispevkov je 15. 4. 2022. Želimo vam veliko ustvarjalnosti!
Preberite več...
V petek, 10. 12. 2021, je bil krasen zimski dan. Četrtošolci POŠ Tabor smo ga dobro izkoristili in imeli čudovit zimski športni dan. Tekli smo na smučeh. Dejavnost je potekala na nogometnem igrišču na Vranskem.
Preberite več...
Tudi drugi dan šole v naravi, ki jo ta teden s sedmimi razredi preživljamo v CŠOD Trilobit, na Javorniškem Rovtu, je izjemno aktiven in vesel.
Preberite več...
Učenke, učenci ter učitelji smo srečno prispeli v CŠOD Trilobit, na Javorniškem Rovtu.
Preberite več...
Pa smo le dočakali prvo letošnjo malo večjo pošiljko snega in veseli december. Decembra in snega so se najbolj razveselili otroci. Z navdušenjem nad zimskimi radostmi niso zaostajali niti četrtošolci, ki so si vsak dan želeli izkoristiti nekaj prostih trenutkov na snegu.
Preberite več...