Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

MEDNARODNI PROJEKT YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT

Mladi poročevalci za okolje Osnovne šole Vransko-Tabor sodelujemo v mednarodnem projektu Young reporters for the environment. V sodelovanju s šolo ÖZEL ҪAKABEY OKULLARY iz Turčije raziskujemo razširjenost in  škodljivost varoze ter primerjamo sredstva, ki jih za zatiranje te bolezni uporabljajo ekološki čebelarji in ostali.

V torek, 6. 4. 2021, smo se učenci naše in turške šole prvič srečali preko video srečanja, kjer smo predstavili svoji državi, domača kraja ter vsak trenutne rezultate raziskovanja in se dogovorili o nadaljnjem poteku dela.

V sredo, 7. 4. 2021, pa smo učenci naše šole imeli sestanek z g. Vladom Auguštinom, svetovalcem spec. za tehnologijo čebelarjenja na Čebelarski zvezi Slovenije, ki jim je podal še več strokovnih in natančnih pojasnil o škodljivosti in zatiranju varoje.

Projekt se bo zaključil konec aprila, ko bosta šoli oddali skupen članek z rezultati naše raziskave, poročevalvi OŠ Vransko-Tabor pa bomo ustvarili kratek video prispevek o svojem delu.

Učenci Rok Hribar, Jan Kropec, Laura Ošlak, Žan Luka Klopčič, Victoria Zotova, Miha Ahac, Nika Homšak Godler in mentorica Maja Laznik

Accessibility
Skip to content