Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Računalniški krožek na POŠ Tabor

Računalniški krožek v 3. razredu

V šolskem letu 2020/2021 je v računalniški krožek na POŠ Tabor vključenih 14 učencev. Z učenci smo v začetku leta spoznali osnove računalništva: kako je zgrajen računalnik, kako deluje, pregledali smo nekaj programov, se pogovorili o varni rabi računalnika ter pravilnem vklopu in izklopu le-tega. Učenci so se naučili, kako se ustvari mapa, besedilni dokument, prilepi in oblikuje besedilo ali slika, shrani dokument.

Na naših petkovih srečanjih smo urejali besedila v programu Microsoft Word  – naučili smo se spreminjati velikost, barve, tip pisave, spoznali različne vrste poravnave, razmik med vrsticami. V dokument smo vstavljali slike, ki smo jih poiskali na spletu. Slike smo tudi uredili, povečali, pomanjšali, jim dodali okvir. V dokument smo vstavljali tabele, jih urejali, oblikovali urnik.

Urili smo spretno uporabo tipkovnice in miške, na zabaven način iskali tipke na tipkovnici in vadili hitrost in natančnost z miško. V programu MS Word smo izdelali miselni vzorec, ga uredili ter ga zatem še nadgradili. S pomočjo interaktivnih vaj z robotkom smo se dotaknili osnov programiranja, pogovarjali smo se tudi o varnosti na spletu.

Po vrnitvi v šole smo začeli spoznavati program Power Point, v katerem se je vsak učenec naučil izdelati svojo predstavitev.

Mentorica krožka: Anita Zupanc

Accessibility
Skip to content