Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Obrazci – izjave, ki omogočajo več načinov prejemanja in plačevanja položnic za šolske obveznosti

Tel. št.: 03/703-23-79, 03/703-23-78

ID za ddv: SI65135482

Matična št.:  5088526000

e-mail: racuni-os.vransko@guest.arnes.si

Spoštovani starši, skrbniki

Na naši spletni strani smo dodali obrazce – izjave, ki omogočajo več načinov prejemanja in plačevanja položnic za šolske in vrtčevske obveznosti, ki vam jih v nadaljevanju tudi predstavljamo.

Za več načinov smo se odločili predvsem zaradi optimizacije poslovanja, zmanjšanja stroškov pri porabi papirja in poštnih storitev ter prihranka časa.

Tako lahko izbirate med načinom plačevanja preko položnice ali preko trajnika. Omogočen je prejem računov v papirni obliki preko pošte na dom, na elektronski naslov ali preko spletne banke. Ker vsak način zahteva določene postopke za ureditev pred prehodom, vam v nadaljevanju na kratko predstavljamo možne načine in postopke:

Izpolniti morate izjavo – soglasje za SEPA direktno obremenitev.  Obdelave potekajo 18. v mesecu, razen če je to sobota, nedelja ali praznik – v teh primerih se obdelava prestavi na prvi delovni dan. Položnice lahko prejemate v papirni obliki ali po elektronski pošti.

V skladu z zakonom o opravljanju plačilnih storitev proračunskih uporabnikov je ta način poslovanja možen le preko UJP-a. Položnico boste prejeli po elektronski pošti. Položnic v papirni obliki od takrat naprej ne boste več prejemali. Izpolniti morate izjavo za prejemanje računov po elektronski pošti in jo posredovati v računovodstvo. Za pošiljanje rabimo vašo davčno številko ter pravilen elektronski naslov (podatka navedete v izjavi).

Je namenjen staršem, ki uporabljajo spletno banko. Na prejemanje e-računov se prijavite v vaši spletni banki, kjer imate odprt osebni račun in urejeno elektronsko poslovanje. E-račun olajša plačevanje, saj prejmete v svojo spletno banko neposredno vse potrebne podatke in na osnovi njih že oblikovan nalog, ki ga morate plačati. Položnic v papirni obliki od takrat naprej ne boste več prejemali.

Za uporabo E-računa morate izpolniti izjavo za prejemanje e-računov v spletno banko in jo posredovati v računovodstvo. Za pošiljanje rabimo vašo davčno številko ter pravilen elektronski naslov (podatka navedete v izjavi).

Vse izjave lahko prejmete v računovodstvu, dostopne so tudi na naši spletni strani.

POMEMBNO:  V kolikor se pri otroku spremeni plačnik morate,  NUJNO,  pri vseh načinih plačevanja položnic,  sporočiti novega plačnika oziroma izpolniti nov obrazec.

Accessibility
Skip to content