Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

ZIMSKI ŠPORTNI DAN VRANSKIH ČETROŠOLCEV

Pa smo le dočakali prvo letošnjo malo večjo pošiljko snega in veseli december. Decembra in snega so se najbolj razveselili otroci. Z navdušenjem nad zimskimi radostmi niso zaostajali niti četrtošolci, ki so si vsak dan želeli izkoristiti nekaj prostih trenutkov na snegu.

Zaradi ugodnih vremenskih razmer smo se odločili in na prvi decembrski dan organizirali zimski športni dan za učence 4. a in 4. b razreda. Četrtošolci so se preizkusili v teku na smučeh. Za večino otrok je bil tek na smučeh čisto nova izkušnja. Prvič so si na noge nadeli tekaške čevlje in tekaške smuči ter naredili prve tekaške korake. Nekaj učencev pa je bilo že izkušenih, zato so bili njihovi drsni koraki lažji in hitrejši.

Po začetniških težavah so  se vsi preizkusili v vožnji po manjši klančini in uživali v teku na smučeh. Tekli smo dve šolski uri. Pri organizaciji športnega dne, nam je na pomoč priskočil gospod Uroš Godler, ki je učencem pomagal in jih navdihoval za prve smučarske tekaške korake. Prav vsi učenci so se strinjali, da je tek na smučeh šport, ki bi ga v prihodnosti še poizkusili. Po napornih dveh urah, nas je čakala malica. Po malici pa smo se podali na Gorico, kjer nas je pričakala precej debela zimska odeja in sneg primeren za ustvarjanje trdnjav, snežakov velikanov in uprizarjanje snežnih bitk. Nekateri pa so se preizkusili v dričanju.

Ob koncu dneva smo se utrujeni, a veseli vrnili v šolo. Želimo si, da bi nas letošnja zima še navduševala s snegom in da bi se še lahko preizkušali v teku na smučeh in drugih zimskih radostih.

Hvala Urošu Godlerju za pomoč pri izvedbi športnega dneva.

Razredničarki 4. a in 4. b: Danijela Jeršič in Polona

Accessibility
Skip to content