Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

»MI SMO SVET«

V sredo, 20. 4. 2022, smo učenci in učitelji Podružnične osnovne šole Tabor pripravili prireditev z naslovom Mi smo svet, s katero smo zaključili celodnevni kulturni dan na temo vrednot in lepega vedenja. Učenci so se v prvem delu dneva preko delavnic spoznavali z različnimi vrednotami, o njih razpravljali ter obnovili pravila lepega vedenja na prireditvah. Ves mesec april pa so se skupaj z učitelji pripravljali na točko, s katero so se predstavili na prireditvi.

To je bil za vse poseben dan. Dan, ko je naš svet zopet postal vaš svet. Dan, ko smo se po dolgih dveh letih ponovno družili pod isto streho. Dan, ko smo si lahko pogledali v oči, si podelili topel nasmeh, lepo besedo in nežen stisk roke. In to je bil dan, ko ni bilo več izgovora, da se ne bi iz srca objeli in morda kakšno skupaj zapeli.

Učitelji naše šole smo bili ob zaključku lanskega šolskega leta izredno ponosni na naše učence, saj so kljub drugačnemu, lahko rečemo, zelo stresnemu in negotovemu šolskemu letu, pokazali veliko mero poguma, optimizma in iznajdljivosti.  Začutili smo, da jim želimo izkazati hvaležnost, spoštovanje in vliti moči za nadaljnje delo.

Pod peresom nekaj učiteljev se je spisalo besedilo pesmi Mi smo svet, učitelji »pevci« pa smo se potrudili in pesem posneli v profesionalnem glasbenem studiu. Zadnji šolski dan se je oglasil šolski radio in po zvočnikih je zadonela pesem učencem v dar. Ob zaključku prireditve pa smo skupaj zapeli prav to pesem in na obraze vseh v dvorani pričarali nasmehe.

Sanja Marn, Darja Korpnik, Manja Majcen, David Zavolovšek

Accessibility
Skip to content