Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Erasmus Educating hearts, Turčija

Kitajski filozof Laozi je nekoč dejal, da se mora tisoč milj dolgo potovanje začeti z enim korakom. 

Edmir, Luka, Larisa ter Saša so naredili korake proti Mali Aziji z učiteljicami Majo Jerman, Natašo Stojov in učiteljem Davidom Zavolovškom. Projekt Erasmus Educating hearts, v katerem sodeluje OŠ Vransko-Tabor tokrat namreč gosti Turčija. 

Za učence je to v vsakem primeru edinstvena izkušnja, saj so vsi prvič stopili na letalo. Let v Istanbul je bil vsem zabaven in zanimiv. V zgodovinski Konstantinopel smo prispeli ravno v prometni konici, zato smo hitro dobili vtis skoraj dvajset milijonske metropole. Po kratkem počitku v hostlu, smo si ogledali center mesta ter glavne znamenitosti. Sprehodili smo se po slavnih bazarjih ter obiskali Modro mošejo ter Haghio Sophio. V nedeljo zjutraj nas je čakal naslednji let v Gazipašo v Alaniji ter vožnja do cilja naše poti Anamurja. Tam nas je pričakalo poletno vreme ter segreto morje, kar smo seveda izkoristili in hitro skočili v kopalke. 

V ponedeljek so nas gostitelji odpeljali v osnovno šolo, kjer smo doživeli spektakularen sprejem s folklornim programom. Se že veselimo programa, ki so nam ga pripravili gostitelji v naslednjih dneh.

Pozdrav iz Anamurja!

Učitelji Maja Jerman, David Zavolovšek, Nataša Stojov ter učenci Edmir, Luka, Larisa ter Saša

Accessibility
Skip to content