Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

VRANSKE ČETRTOŠOLCE OBSIKALA STROKOVNJAKA S PODROČJA ELEKTRIKE

V četrtek, 22. 12. 2023, smo imeli četrtošolci poseben obisk. Razredničarki 4. a in 4. b sta za eno šolsko uro nadomestila očeta naših dveh učencev.

Pri poučevanju je izredno pomembno, da v proces, če se le da, vključujemo tudi strokovnjake posameznih področji. Razlaga in predstavitev osebe, ki ni učitelj, a je strokovnjak na posameznem področju, je velik doprinos h kakovostnemu pedagoškemu procesu. Ne samo, da popestrimo pouk, hkrati v učencih na drugačen način zbudimo zanimanje za posamezno področje in jim ga približamo.

V 4. a je učno uro naravoslovja izvedel Valov oče gospod Jurij Klančnik, v 4. b pa Matejev oče gospod Andrej Semprimožnik. Oba sta strokovnjaka iz področja elektrotehnike in zaposlena v ELESU.

Pripravila sta zelo zanimivo, poučno, drugačno učno uro kot so jo učenci vajeni. Z njima so učenci utrdili znanje o elektriki, ki so ga v preteklih urah že usvajali, hkrati pa na že naučeno znanje dodali marsikaj novega. Pripravila sta nazorno, interaktivno uro, v kateri so bili učenci aktivni, izvajali so poskuse, sodelovali, spraševali, ob koncu pa več kot uspešno rešili kviz. 

Ob koncu sta oba učence razveselila z didaktičnimi kompleti za usvajanje dodatnega znanja iz elektrike, ki ga je učencem poklonilo podjetje ELES.

Učenci in razredničarki se zahvaljujemo gospodu Juriju Klančniku in Andreju Semprimožniku za izjemni predstavitvi v razredih in presenečenje, ki smo ga bili deležni. Najlepša hvala obema.

Polona Vodičar

Accessibility