Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

DOBRO SEM, PA TI?

Na naši šoli so se začele pojavljati rumene rokice s srčki. To je znak posebne ekipe učencev, ki bomo skozi šolsko leto skrbeli za dobro počutje vseh na šoli.  Šolo smo opremili s pozitivnimi mislimi, ki polepšajo dan. Geslo ekipe se glasi: » Učim se biti dobro, da lahko pomagam tebi.«

Ekipa bo ob pomembnih dnevih poskrbela za zanimive aktivnosti, delila informacije kako se lahko počutimo bolje in še kaj. Že v torek, 10. oktobra smo na poseben način obeležili svetovni dan duševnega zdravja!

Vsem na šoli smo želeli pokazati, da je duševno zdravje enako pomembno kot telesno in lahko zanj veliko storimo sami. Želimo si, da se potrudimo  za dobre odnose, iskrena prijateljstva in poskrbimo drug za drugega, ko naletimo na težave.

Na svetovni dan duševnega zdravja smo pripravili kratek prispevek po šolskem radiu ter različne družabne igre in zabavne aktivnosti  na hodnikih v pritličju šole. Učenci so premagovali pajkovo mrežo, ki je simbolično prikazovala ovire in težave s katerimi se srečujemo v življenju, se preizkusili v ristancu s pozitivnimi lastnostmi, prepoznavali svoja čustva, se družili in spoznavali ob izzivih, se sproščali z različnimi pripomočki in se prepustili glasbi, ki se je predvajala po šolskem radiu. Ves čas smo bili prisotni člani naše ekipe, ki smo na ta dan nosili  zelene  pentlje– le te namreč simbolično izražajo  podporo duševnemu  zdravju.

Prijeten pozdravček do naslednjič  vam pošilja ekipa učencev za krepitev duševnega zdravja na šoli z mentoricama Anjo Jularić in Sanjo Marn.

Accessibility
Skip to content