Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Učenci 3. b razreda OŠ Vransko Tabor na tehniškem dnevu PROMET

Včeraj, 13. 10. 2021, smo imeli tehniški dan. Tehniškega dneva smo se udeležili učenci 3. a in b razreda z učiteljicami Lejlo, Danico, Tejo in učitelj David. Z avtobusom smo se pripeljali do Celja. Na avtobusu sem sedela s Tejo in se z njo pogovarjala. Med potjo smo videli hišo učiteljice Lejla, veliko črnih konj, krave in ptice. V Celju smo si ogledali železniško postajo. Videli smo perone, tire, veliko vlakov in parno lokomotivo. Imeli smo tudi voden ogled. Prometnik nam je pokazal veliko tablo s tiri potniškega in tovornega prometa. Ko smo si ogledali železniško postajo, smo odšli na avtobusno postajo. Tam nismo videli veliko, ker so jo obnavljali. Smo pa videli veliko avtobusov, ki so stali na avtobusnih postajališčih. Na postajališčih so bile table, na katerih so bili zapisani kraji. Potem smo odšli na tržnico. Na tržnici smo reševali učni list. Ko smo rešili učni list, smo odšli na železniško postajo, kjer smo počakali na vlak. Z vlakom smo se odpeljali do Polzele. Všeč mi je bilo, ko smo se vozili z vlakom. Žal je Anej na vlaku pozabil dežnik. Ko smo se z vlakom pripeljali do Polzele, nas je tam že čakal avtobus, ki nas je zjutraj pripeljal do Celja. Z avtobusom smo se peljali do Vranskega. Žan je na avtobusu zaspal, a na srečo, ga je učiteljica Lejla zbudila. Na ta izlet smo odšli zato, ker se učimo o prometu. Ta dan mi je bil nepozaben in upam, da bomo šli še na kakšen izlet. (Stella Vrankar, 3. b)

Včeraj, v sredo, 13. 10. 2021, smo imeli tehniški dan. Z avtobusom smo se odpeljali v Celje. V Celju smo si pogledali železniško postajo. Po ogledu železniške postaje smo odšli na avtobusno postajo. Tudi avtobusno postajo smo si ogledali in odšli na tržnico. Na tržnici smo reševali učni list. Nato smo odšli do železniške postaje, kjer smo počakali na vlak. Ko je vlak pripeljal smo varno vstopili in sedli. Vlak nas je odpeljal do Polzele. Na Polzeli vstopili na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj na Vransko. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se peljali z vlakom. Naučila sem se, da na tržnici delajo branjevke. (Karina Maruša, 3. b)

Včeraj, 13. 10. 2021, smo imeli tehniški dan PROMET. Najprej smo se odpeljali z avtobusom v Celje. Najprej smo na železniški postaji malicali. Po malici smo si ogledali železniško postajo. Všeč mi je bila tabla pri prometniku. Na tabli se je videlo, kako prihajajo vlaki. Potem smo odšli do avtobusne postaje. Tam smo videli avtobuse in postajališča. Žal nismo mogli videti blagajne in čakalnice, ker prenavljajo. Učiteljica nas je razdelila v pare. V koloni smo odšli do tržnice. Na tržnici smo odložili torbe, si pripravili mapo, svinčnik in radirko in dobili smo učni list. V paru smo reševali naloge na učnem listu. Ko smo končali, smo šli do železniške postaje. Tam smo čakali na vlak. Z vlakom smo se odpeljali na Polzelo. V Polzeli nas je čakal avtobus, ki nas je peljal do šole. V šoli smo jedli kosilo in potem šli domov. (Zoja Semen, 3. b)

Včeraj, 13. 10 2021, je bil tehniški dan. Učenci smo prišli v šolo z nahrbtniki. V nahrbtnikih smo imeli: malico, mapo in peresnico. Ko je prišla učiteljica Lejla, smo se pozdravili in pospravili malico, ki nam jo je prinesla. Nato smo šli na avtobus. Na avtobusu smo sedli in se pripeli z varnostnim pasom. Med vožnjo smo se pogovarjali. Avtobus nas je pripeljal do Celja. Izstopili smo pri železniški postaji, kjer smo najprej malicali. Po malici smo si ogledali železniško postajo. Videla sem veliko vlakov, tri perone in šest tirov. Peš smo odšli do avtobusne postaje, si jo ogledali in odšli še do tržnice. Na tržnici so delali: prodajalci, branjevke, kmet, vrtnar in mesar. Potem smo odšli z vlakom do Polzele in z avtobusom do Vranskega. Tehniški dan mi je ostal v lepem spominu. (Nastja Zelko Poslek, 3. b)

Včeraj, 13. 10. 2021, smo na Vranskem pred šolo čakali avtobus. Ta nas je peljal v Celje. Izstopili smo pri železniški postaji, katero smo si ogledali. Nato smo odšli do avtobusne postaje in si jo ogledali. Videli smo kiosk. Potem smo odšli na tržnico. Na tržnici smo reševali učne liste in odšli na vlak. Pogledali smo si kabino,  v kateri je bil strojevodja, ki je vozil vlak. Vlak nas je pripeljal do Polzele. Tam nas je čakal avtobus in nas peljal na Vransko. Najboljša mi je bila viožnja z vlakom (Matej Semprimožnik, 3. b)

Včeraj, 13. 10. 2021, zaradi bolezni nisem odšla v Celje, Doma sem prebrala knjigo z naslovom Moj očka. Naslednji dan sem vsebino pravljice pripovedovala v šoli. Z Nikotom sva se igrala Človek ne jezi se, Labirint in namizni tenis. Babica nama je brala pravlice. Igrala sem se s plastelinom. Iz Hama perlic sem izdelovala okraske. Žal mi je, da nisem bila s sošolci v Celju. (Neli Štrajhar, 3. b)

Accessibility
Skip to content