Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

SKUM

V torek, 22. marca 2022, smo v 4. a- razredu gostili ilustratorko Nušo Jurjevič. Nuša Jurjevič je ilustratorka mlajše generacije in ima najraje črtno risbo, ki jo kombinira s ploskovnim pristopom in barvo, njeno delo pa niha med raziskovanjem stvarnega in zamišljanjem novega. Med svoje doslej najvidnejše projekte Nuša Jurjevič uvršča serijo zmajev, ki jo je pričela razvijati v sklopu magistrske naloge, ob tem pa iskala načine, kako mitološka bitja prikazati v znanstveni maniri in pripadajočih habitatih. Trenutno se ukvarja z ilustracijo slikanice o Jožetu Plečniku.

Gospodična Nuša nam je najprej predstavila poklic ilustratorja. S seboj je prinesla svoje skicirke. Tako smo lahko od blizu videli, kako nastajajo ilustracije za slikanice.

V drugem delu našega srečanja smo izdelovali kratke animacije na temo Tako so kuhale naše babice. Učenci so se razdelili v štiri skupine, kjer so razvijali svojo zgodbo. Učenci so pripravili podlage s kolaž tehniko, izrezali like in jih nato tudi animirali.

Nastale so 4 kratke animacije, ki si jih lahko ogledate v spodnjih povezavah.

Mentorici Katja Brezovnik in Polona Vodičar

Accessibility
Skip to content