Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

BRALNA NOČ ZA ČETRTOŠOLCE

V četrtek, 8. 12. 2022, smo v šoli imeli bralno noč. Ob 17. 30 smo prišli nazaj v šolo. V razredu so nas pričakale razredničarke 4. a in 4. b-razreda in knjižničarka. Nekaj časa smo se igrali v 4. b-razredu. Potem smo se razdelili v skupine glede na knjige, ki smo jih brali za nalogo. Naša prva knjiga, ki smo jo spoznali, je bila Tine in Bine na vlaku. Spoznali smo tudi Finsko, od koder prihaja avtor knjige. Naša naslednja knjiga je bila Tabor Bravo. Spoznali smo tudi pisateljevo deželo Belgijo.

Pred knjižnico smo pojedli večerjo. Po večerji smo naše znanje uporabili v sobi pobega. Prvo smo dobili veliko škatlo in reševali naloge, da bi ugotovili kodo, ki odklepa škatlo. V veliki škatli so bile nato manjše škatle. V najmanjši škatli je bilo geslo, ki je odklepalo knjižnico. Naša skupina je bila prva rešena sobe pobega.

Po delavnicah smo iz plesne dvorane vzeli blazine, na katere smo dali spalne vreče in blazine. Preden smo se ulegli, smo si umili zobe. Potem smo na policah poiskali knjige, da smo jih pred branjem lahko brali. Šli smo spati. Zjutraj smo se zbudili. Hitro smo se obleki, si umili zobe in šli na zajtrk. V petek je normalno potekal pouk. Bilo mi je všeč.

Jakob Novak

V četrtek, 8.12. 2022, smo imeli bralno noč. Najprej nam je knjižničarka povedala, kaj bomo počeli. Nato smo se razdelili v tri skupine in odšli na delavnice.  Vsaka skupina je prisluhnila eni zgodbi in nato smo reševali naloge v Ustvarjalniku. Ko smo končali, smo šli jesti in piti. Čez nekaj časa smo šli na nočni sprehod po Vranskem. Bila je polna luna.  Po sprehodu smo imeli sobo pobega v knjižnici. Razdelili smo se v štiri skupine. Morali smo reševati različne naloge, ki so bile v škatlicah.  Seveda smo morali podatke poiskati v knjigah, ki smo jih brali, saj je bila to bralna noč. Preden smo šli spat, smo še pol ure tiho brali. Nato smo se malo tiho pogovarjali in zaspali. Zjutraj so nas učiteljice zbudila s pomirjujočo glasbo. Malo smo se pogovarjali o tem, kako smo spali.  Oblekli smo se in pospravili knjižnico.  Potem smo šli na zajtrk v jedilnico. Za zajtrk je bilo mleko in rogljiček z marmelado. Nazadnje smo odšli k pouku.

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo imeli sobo pobega.

Počutil sem se zelo dobro!

Na bralni noči sem se imel super.

Aleks Bogataj, Matija Skumavc, Zala Farkaš, Timotej Farčnik

 

 Mentorice bralne noči smo sklenile, da bomo kljub prekratki noči tak dogodek še ponovile, za kar so zaslužni učenci, ki so pridno sodelovali pri celotni bralni noči.

 Katja Brezovnik, Danijela Jeršič in Polona Vodičar

Accessibility
Skip to content