Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Zimski športni dan

Ker nas je narava končno obdarila s snegom, smo v petek, 20. 1. 2023, izvedli triurni zimski športni dan – sankanje.

Prvi dve uri smo imeli pouk po urniku, po malici pa smo se odpravili na Siršev hrib. Ker je ponoči sneg zamrznil, je bilo sankanje pravi užitek. V lepem sončnem vremenu so se učenci prve triade naužili sankanja in kepanja skupaj z učiteljicami. Slišala sta se smeh in vriskanje. Pravo veselje je bilo videti srečne otroke pri zimskih igrah.

Ker pa se je sneg obdržal, smo vsi trije razredi dve uri zimskega športnega dne, ki sta nam še ostali, izkoristili kar v naslednjem tednu, tednu pred počitnicami.

Rada bi pohvalila starše, ki so svojim otrokom pripravili rezervna oblačila, kot smo se zmenili, da so učenci nadaljevali pouk v oddelkih podaljšanega bivanja suhi in brezskrbni.

Takih zimskih športnih dnevov si želimo vsako leto, a nam žal ne uspe vedno, saj je vsako leto manj snega. A mi se bomo trudili, da bomo izkoristili s snegom pokrite hribčke.

Zahvaljujemo se družini Sirše, ki nam vsako leto prijazno odstopi svoj zasneženi hribček in travnik ob šoli, kjer v prostem času učenci gradijo igluje in snežake.

Manja Majcen

Accessibility