Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

ŠPOR T MLADIH V PLANICI

Hitro smo zakorakali v leto 2023 in  napočil je čas, da se odpravimo na kakšen pohod. Tokrat smo prejeli posebno vabilo iz Športne zveze Celje za udeležbo na Šolskem planiškem maratonu pod naslovom »Mali in Zlati sončki v Planici«. Takoj so stekli pogovori z vodstvom šole, organizirali smo prevoz in že je bila tu sobota, 28. 1. 2023, ko smo se odpravili v Planico.  Organizirane so bile štafetne igre na snegu in pohod v dolino Tamar.

Ker nam je kar precej časa vzela malica in opravljanje ostalih potreb, smo se odločili  kar za pohod. Čeprav nismo točno vedeli, ali bomo zmogli priti do PD v Tamarju ali ne, nas je motivacija ostalih pohodnikov in naša volja motivirala, da smo dosegli cilj. Če smo bili že enkrat tako daleč, bi bilo zelo nespametno, da ne bi doživeli te lepote gora v zimskem času. Preživeli smo čudovit dan in se pozno popoldne malo utrujeni ter polni doživetij srečno vrnili domov.

Julija in Lana Lopan pa sta podali svoje vtise.                                                               

V soboto, 28. 1. 2023, smo učenci prve triade planinskega krožka, bilo nas je kar 18 učencev, pod mentorstvom ge. Manje Drnolšek in v spremstvu planinskega vodnika Domna Štamic odpravili v Planico. Ob 7.00 uri zjutraj smo se zbrali pred šolo,  odšli na kombi in se odpeljali. Na poti do cilja smo reševali uganke, se pogovarjali in opazovali naravo skozi okno. Ko smo prispeli v Nordijski center Planica, smo pojedli malico in odšli na pot. Pot do vrha doline Tamar je bila zasnežena, a zelo zabavna. Na vrhu smo si zopet zaslužili malico in čaj. Za spomin smo si kupili  magnetke. Dan je bil mrzel, sproščen, nasmejan in poln novih doživetij v družbi prijateljev iz šole. Uživali smo.

    Mentorica mlajših planincev na POŠ  Tabor, Manja Drnolšek

Accessibility
Skip to content