Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

PUST NA CENTRALNI ŠOLI VRANSKO

V soboto, 18. 2. 2023, smo učenci centralne šole Vransko sodelovali na tradicionalnem Vranskem pustnem karnevalu. V povorki so se predstavili učenci vseh oddelkov, ki so o svojih maskah zapisali :

1.RAZRED hip hura prvih je predstava:

Življenje je vrtiljak, mavrica ali cirkus, v katerem je lahko vsak prav tisto, kar si sam želi. Danes smo čarobne vile, pravljični junaki, ki rešujejo svet, igrive živali in še kaj.

5.B IN 2.RAZRED

Pajkci smo in radi ponagajamo, z muhami se vedno preganjamo, mreže pletemo in jih prodajamo. Pajki imamo 8 nog, muhe pa 6 rok, zato nonstop bdijo, da jih ne ulovimo. Muhe so supermeni, pajki pa spidermeni. Gospodinje pravijo da grdi smo, a pri čiščenju žuželk vedno pomagamo. Gospodinja z omelom za nami se podi, včasih nas s svojimi pripomočki tudi umori. Od vas se poslavljamo in domov hitimo. Domov moramo it, muhe lovit.

3.RAZRED:

Iz risanke 101 Dalmatinec smo ušli, Rogerju in Aniti smo postavili pasti.

Skupaj smo ju spravili, da večno zvestobo sta obljubila si.

Skotili so se nama mladički. Bili so pravi krasotički.

A kaj, ko je prišla Kruela in bi nas rada za krzno vzela.

Skrila nas je v grad, kjer nas je bilo za cel zaklad.

Nanje sta pazila tatova, ki sta bila res prava zloba.

Okoliški kužki so nas pomagali rešiti in Kruelo zaustaviti.

Pobarvali smo se na rjavo in pot ubrali pravo.

Vsi smo se doma veselili, skupaj proslavili in se v novo hišo preselili.

4. A se predstavlja z legendarno risanko Badum Badum v novi, posodobljeni preobleki. Risanko poznajo vsi stari, starejši, najstarejši in seveda tudi mi malo mlajši. Predstavljamo se črtani junaki tako deklice kot dečki in uživamo v naših preoblekah.

4.B:

Miške male smo se zbrale, da bi mačke vse nagnale,

Sonček sije, dežek gre, mavrica je čez polje.

Maček Tom pa iz zasede, Jerryja napade zdaj.

Skupaj bosta zaplesala, tango, rumbo, ča ča ča.

Učenci 4. B radi gledamo risanko Tom in Jerry, ker smo tudi sami nagajivi in radovedni.

5.A

Ali ste vedeli, da v učilnici, čisto zgoraj na podstrešju živijo SPUŽIJI, in kar 19 jih je.

Pečejo rakove burgerje in se igrajo s Patrikom, včasih, ne BOSTE verjeli, se tudi kaj učijo – redko kdaj. To se najpogosteje zgodi takrat, ko v razred vstopi gospa PAF!

Učijo se varne vožnje s čolnom, a Spužijem pač to ne uspeva najbolje. Zato so danes tu, da se zabavajo skupaj z vami. Če jih želite še kdaj videti, preklopite na nickelodeon (nikelodion).

7.A so doletele čudne spremembe, fantje so dobili menstrualne krče, na prsnem košu je zrastlo nekaj veeelikega in mehkega. Dekletom pa se je znižal glas in začele so hoditi malo bolj narazen. Hormonski vihar je popolnoma prevetril estrogenske in testosteronske doze.

8.A  Gremo mi po svoje. Predstavljamo vam raznolike risane junake, kažemo vam svojo domišljijo, izvirnost, kreativnost in raznolikost. Ker GREMO MI PO SVOJE, si je vsak izmislil nekaj svojega.

Mi smo 6. A, mi smo res drugačni, vsak svojo idejo dobi, a nobena prava se ne zdi. Obdarimo vas z bonboni ali pa baloni, kakršnega želite, takšnega dobite. Skoraj vsak je nekaj drugega, smo Popaj, palček, nogometaš, krava, Miki Miške s čarovnicama in Shrek. Kljub drugačnosti super se imamo in na pusta radi se sladkamo.

6.B:

Sedaj se nam bodo kot risani junaki predstavili učenci 6. B-razreda.

Zala, Neža in Maruša se nam bodo predstavile kot liki iz filma Jaz, baraba.

Učiteljica Mojca je lik iz filma Minioni: Grujev vzpon.

Ema in Neli bosta v pisanih kostumih uprizorile Obutega mačka.

Ula, Julija, Zoja, Manca ter Angelika so nam dobro poznane Barbike.

Family Guy je nam malo manj poznana komedija, uprizorili pa nam jo bodo Nace, Liam in Alen.

Za njimi sledita Žan in Miha iz risanke Ratatuji. Tukaj sta še Anže in Aljaž iz Ricka and Mortya. Čisto na koncu pa prihaja še Miki Miška Neja!

7.B K nam so iz oddaljene Grčije prileteli eni in edini grški bogovi. Na čelu je njihov gospodar ZEVS kralj bogov, obvarovali nas bodo pred vsem hudim v tem letu. Za samim Zevsom pa prihajajo Atena boginja znanosti, umetnosti boja in mest, Hera žena lastnega brata Zevsa-zaščitnica zakonske zveze , Afrodita ljubezni in lepote, Had bog ki je vladal podzemlju, Pozejdon bog širnih morij, Ares najpogumnejši bog, saj je bog vojne, Artemida boginja lova in meseca gospodarica divjih živali, Demetra boginja poljedelstva in rodovitnosti, Hefajst in strašna pošast Meduza, ki je nikakor ne smete pogledati v oči, saj boste na mestu okameneli. Na koncu pa še Herber, čuvaj hadovega podzemlja.

9.A 9. B in a sestavljajo Cruella De Vill, Dalmatinova, Wednesday Addams , dva božička, Mario, 4 Miki Miške, slonček Dumbo, trnjulčica, dobra vila in pirate s Karibov

Accessibility