Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

ATLETSKI MNOGOBOJ ZA UČENCE 4. IN 5. RAZREDOV

V sredo, 19. junija 2024, je na Osnovni šoli Vransko-Tabor je potekal še zadnji športni dan, ki je bil posvečen atletiki. Razredničarke Polona Vodičar, Danijela Jeršič, Silva Rizmal, Mateja Jeler, Mojca Nagode in  Simona Jan smo ob pomoči učencev 8. razreda organizirale in izvedle atletski mnogoboj za učence četrtih in petih razredov, tako matične kot podružnične šole. Sončno dopoldne je bilo polno športnega duha, pozitivne energije in vzajemnega spodbujanja med učenci.

Tekmovalni program je vključeval atletski mnogoboj, v katerem so učenci tekmovali v petih disciplinah: met žogice, met vortexa, skok v daljino, tek na 300 metrov in tek na 60 metrov. Kljub vročemu in vetrovnemu vremenu so se vsi učenci borili po svojih najboljših močeh, pri čemer so pokazali izjemno vztrajnost, športni duh, in veselje do gibanja in druženja. Vsak je bil zase zmagovalec.

Met žogice in vorteksa sta zahtevala natančnost in moč, skok v daljino pa je bil prava priložnost za preizkušanje eksplozivnost in odrivne moči. Tek na 300 metrov je preizkusil vzdržljivost in taktiko, medtem ko je bil tek na 60 metrov prava poslastica za ljubitelje hitrosti in eksplozivne moči.

Ob koncu napetih in razburljivih tekmovanj smo s ponosom razglasili najboljše športnike in športnice v vseh disciplinah skupaj. 

Med četrtošolkami so se najbolj izkazale:

 1. mesto: Sara Jesenšek, 4. a
 2. mesto: Ivana Maruša, 4. a
 3. mesto: Maruša Blagotinšek, 4. c

Med četrtošolci so bili najboljši:

 1. mesto: Maks Rojnik, 4. b
 2. mesto: Lovro Šmit, 4. c
 3. mesto: Nik Lopan, 4. c

Najboljši petošolci pa so bili:

 1. mesto: Oskar Božič, 5. c
 2. mesto: Aleks Bogataj, 5. a
 3. mesto: Jure Basle, 5. c

Med petošolkami so izstopale:

 1. mesto: Ana Doler, 5. c
 2. mesto: Zala Farkaš, 5. a
 3. mesto: Ema Remic, 5. b

Vsi učenci so pokazali izjemno predanost in športno srčnost, kar je bilo še posebej vidno v trenutkih, ko so spodbujali drug drugega in se veselili dosežkov svojih sošolcev. Takšni dogodki so ključni za krepitev športnega duha in prijateljskih vezi med mladimi.

Čestitke vsem udeležencem za njihov trud, energijo in odlične rezultate.

Naj športni duh živi še naprej in naj nas navdihuje k še boljšim rezultatom in novim zmagam!

Zapisala: Polona Vodičar

Accessibility
Skip to content