Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Obiskala sta nas Blu in Rena iz Zavoda Muri

V četrtek, 21. 10. 2021, sta nas obiskali prostovoljki Katjuša in Špela iz Zavoda Muri Vransko. To je neprofitni zasebni zavod, katerega glavni namen je spodbujanje odgovornega lastništva, ozaveščanje na področju dobrobiti živali in pomoč brezdomnim živalim.

Z nami sta preživeli cel pouk in nam predstavili veliko zelo zanimivih znanj, ki jih moramo imeti o mačkih in psih.

Naši vtisi:

Danes sta v naš razred prišla psiček Blu in psička Rena. Prva je prišla gospa Špela s psom Blumom. Z njo smo izdelovali mačje igralnice. Pri tem smo uporabili škatle za čevlje, tulce, vrvice, gumbe … Če smo želeli, smo lahko mačjo igralnico podarili za brezdome mačke. Sledila je malica. Po malici je k nam prišla prostovoljka Katjuša s psičko Reno. Povedala nam je veliko stvari o psih. Na koncu smo odšli še ven, kjer smo se poigrali s psičko Reno tako, da smo ji metali žogico. Sledila je zahvala in slovo od gospe Katjuše in Rene.

Naučili smo se, da če se psi stresajo, gledajo nazaj z očmi, oblizujejo in če dajo ušesa nazaj, želijo, da greš stran od njih.

Ta dan nam je bil zelo všeč.

Martin Juhart, Vita Cakič, Jon Kovačič, Jaro Petrovič Poljanec, 4. c

Danes smo imeli pouk s kužki. Najprej je v naš razred prišla gospa Špela s kužkom Blujem. Povedala nam je veliko o pravilnem ravnanju s psi. Predstavila nam je psička Bluja. Star je 13 let in da čaka na novega lastnika. Nato smo izdelovali igralnice za muce.

Po malici je v razred prišla prostovoljka Katjuša s psičko Reno. Razložila nam je posamezne pasje znake. Povedala nam je, da so Reno našli ležati ob cesti. Potem so jo odpeljali k veterinarju. Opozorila nas je, česa s kužki ne smemo delati.

Na koncu smo se skupaj igrali z Reno zunaj šole. Nato se je morala Rena vrniti. Vsi smo se naučili zelo veliko.

Ana Turnšek, Tim Topovšek, Neja Kos, Jaka Matko, Blaž Blagotinšek, 4. c

Accessibility
Skip to content