Osnovna šola Vransko-Tabor

"Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika." (Kitajski pregovor)

Vransko 23

3305 Vransko

03 703 23 70

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

Šivanje medvedkov v 4. c razredu POŠ Tabor

Učenci 4. c razreda smo v okviru projekta Naša mala knjižnica poslušali zgodbo litovskega ilustratorja in pisatelja Kestutisa Kasparavičius, Medvedovanje, ki nam jo je prebrala razredničarka Simona Jan. Zgodba nam je bila všeč. Spoznali smo tudi, da je avtor že štirikrat obiskal Slovenijo, kjer so mu zelo všeč majhne podeželske osnovne šole, saj ga spominjajo na njegovo otroštvo. Njegove najljubše slovenske jedi so ocvrta postrv, jabolčni zavitek in kremna rezina.

Po prebrani zgodbi je bila naša naloga, da še sami zašijemo medvedka. Zašili smo ga iz ostankov blaga, ki nam ga je podarila gospa Maja Nose Mijanović, za kar se ji še enkrat javno zahvaljujemo. Uživali smo pri izbiranju različnih vzorcev, saj je bilo blaga zelo veliko. Nekateri učenci smo se na novo spoznali, kako se prišijejo gumbi. Pri svojem delu smo bili zelo vztrajni. Medvedke smo zašili zase in tri smo tudi podarili otrokom vrtca, stanovalcem Zavoda Sv. Rafaela Vransko in učencem 4. razreda Osnovne šole Vransko – Tabor.

Otroci vrtca so nam že napisali, da so bili medvedke Marjetke zelo veseli. Tudi nam je v veliko veselje, če smo komu tako polepšali dan.

Učenci 4. c

Accessibility
Skip to content